Dames Flevo winnen derby van Triton Putten

Foto:

PUTTEN – Triton is vaak een lastige tegenstander voor Flevo . Zeker nu oud Flevo coach Eddy Meiling opnieuw aan het roer staat bij Triton. Maar dit keer niet te lastig.

De Nijkerkse dames openden de score al snel door een goede midvoor actie van Linda van de Kraats. Triton wist vrij snel de gelijkmaker te maken. Daarna volgde er meerdere man- meer situaties die niet benut werden door Flevo. Zo eindigde de eerste periode met een 1-1 gelijke stand.

In de tweede periode werden er aan beide kanten kansen gecreëerd. Door jaren tegen elkaar te spelen weten beide teams waar de sterke punten liggen maar ook de zwakkere punten. Zo moest Jette Bokkers aan de noodrem trekken toen er een sterke speelster door kwam. Dit resulteerde in een strafworp tegen. Keepster Vivian Haandrikman wist deze keurig te stoppen. En vlak daarna was het opnieuw Linda van de Kraats, die goed haar taak als midvoor uitvoerde met een doelpunt als resultaat. Triton zou Triton niet zijn om uiteraard de gelijkmaker vrij snel daarna te maken met een lob over de keeper. Zo stond het na twee periodes weer gelijk 2-2

De derde periode was voor de dames uit Putten, waar Flevo niet wist te scoren deed Triton wel 1 keer. Triton sloot hiermee de derde periode af met een voorsprong, 3-2

Inval coach Jurjen Engelsman veranderde de tactiek voor laatste en zei dat het nu alles of niets was. De dames van Flevo moeste hele press gaan spelen om zo kansen te creëren in de break. Ook moest de rust bewaard worden tijdens de man-meer situaties. Het afmaken van de man- meer was tijdens deze wedstrijd niet een sterk punt van de Nijkerkse dames. De thuisploeg kon niets met deze nieuwe tactiek die Flevo strak uitvoerde.

Naomi Heimensen wist in deze periode tot twee maal toe vrij voor de keeper te komen, waardoor Nijkerk de voorsprong weer nam. De dames van Flevo werkten prima samen en voerde de taak goed uit waardoor Triton geen kans meer kreeg voor de gelijkmaker of winst. Zo werd, deze altijd lastige pot, positief afgesloten en kunnen de dames van Flevo met de winst op zak gaan genieten van de feestdagen.

bijdrage van Vivian Haandrikman

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen