Doelpuntrijke remise tussen Telstar/Dé Registermakelaar en Spirit

Een matige eerste helft en een achterstand van zeven doelpunten na de rust, maar toch terug komen en een gelijkspel uit het vuur slepen. Het was een samenvatting van de wedstrijd die eindigde in 27-27, maar waar Telstar eerder nog met 13-20 achter stond.

Na het kerstreces stond de derby tegen Spirit op het programma. De verdedigende tactiek die was uitgestippeld werd echter dusdanig slap uitgevoerd, dat het in de eerste helft gatenkaas was in de Hoevelakense defensie. Spirit maakte hier dankbaar gebruik van en met tussenstanden van 4-8 en 10-15, wist de ploeg uit Voorthuizen maar liefst achttien keer te scoren in het eerste bedrijf. De dertien treffers die de Hoevelakers daar tegenover stelden, waren qua aantal nog niet eens zo slecht, maar het veldspel wel.

Na rust was het Spirit dat de eerste treffers maakte en uit liep naar 13-20. Het leek Telstar wakker te schudden. Vier doelpunten op rij van de thuisploeg noodzaakte Spirit-coach Herman van Gunst om een time-out te nemen en met resultaat. De Voorthuizenaren herstelde de marge van vier tot 18-22. Twee treffers van Bas Hopman en twee treffers van de sterk ingevallen pinchhitter Joost Geluk brachten de beide ploegen voor het eerst weer langszij. Het zorgde ervoor dat routinier Sander Schattenberg van stal werd gehaald en niet zonder succes. Met een doelpunt bij zijn eerste balcontact en een versierde strafworp bracht hij de marge weer op twee (22-24). Telstar nivelleerde wederom en beide ploegen ging gelijk op richting het slot. Bij 27-27 en minder dan een minuut te spelen, passeerde Joost Geluk zijn tegenstander, leek de bal door de korf te gaan, maar vloog hij er net zo hard weer uit door het bewegen van de paal. Helaas was dit door eigen toedoen en hielden beide ploegen elkaar in evenwicht.

Goed was het wellicht niet, attractief wel. Komende week wacht de volgende derby, ditmaal tegen ODIK. De nog ongeslagen koploper uit Barneveld gaf in de openingswedstrijd de Hoevelakers een pak op de broek en daar willen de Hoevelakers zich voor revancheren. Aanvang 18:30 uur in de Veluwehal.