Dames Flevo gelijk tegen Rheden

Na een korte winterstop mochten de dames het nieuwe jaar thuis beginnen, in het oude vertrouwde Bad Bloemendal.

Helaas zonder de nodige ondersteuning van Sportcafé Bloemendal.

Na een spanende wedstrijd van dames 2 die op het nippertje gelijk speelden, waar winst terecht was geweest, kon dames 1 aan de bak.

Door het ontbreken van keepster Vivian Haandrikman verdedigde reserve doelvrouw Jette Bokkers het doel. De ploeg van Rheden was relatief onbekend, dus er werd in eerste instantie gekozen voor pressing heel. Het bleek al snel dat dit een zeer stugge ploeg was. Aan Nijkerkse zijde ontbrak het nodige geluk. Veel schoten belandden op paal en lat, terwijl Rheden dit part eenmaal wist te scoren.

Het tweede kwart had hetzelfde spelbeeld. Aan het einde hiervan wist Margrita Bolink de aansluitende treffer te maken door een vrije bal buiten de vijf meter binnen te schieten.

Met de nodige tactische wijzigingen begonnen de Flevo dames aan het derde kwart. Met deze stand was een overwinning zeker nog mogelijk. Er werden meer inzwemmende acties gemaakt waardoor er meer mogelijkheden kwamen . Wederom stonden paal en lat in de weg, waardoor kansen niet in doelpunten werden omgezet. Flevo hield het achterin ook dicht, waardoor dit part de stand niet veranderde.

Het laatste part werd alles op alles gezet om de winst binnen te halen. Vrij vroeg ontstond er een overtalsituatie, die benut werd door Naomi Heimensen. Doordat Flevo meer in de aanval ging, kwamen er achterin de nodige gaten, waar Rheden van wist te profiteren. Miranda van de Vliert zette een mooie actie op die ze zelf door een intikbal wist af te maken. Josée van den Hoven zette Flevo op voorsprong door een mooi afstandsschot. Rheden was niet van plan om het hier bij te laten en bracht de spanning terug in de wedstrijd door de 4-4 te maken. Tot het einde toe probeerde Flevo de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de overwinning kon niet behaald worden.

Volgende week een extra weekje rust, daarna volgt er thuiswedstrijd tegen RZC. Tegen deze ploeg heeft Flevo nog wat goed te maken.