Surf dames pakken winst

De fans moesten even geduld hebben, maar de eerste overwinning van de volleybalsters van Surf dames 1 is binnen.

Afgelopen zaterdag werd SDS uit Voorthuizen verslagen met een krappe 3-2.

Een aantal maanden geleden begon Surf enigszins ‘gehavend’ aan de competitie. Er werden namelijk als snel twee sleutelspeelsters met zwangerschapsverlof gestuurd. De overgebleven equipe trainde zich gedreven een slag in de rondte, maar het gemis kon nooit helemaal opgevangen worden.

Afgelopen zaterdag was eindelijk de eerste wedstrijd, dat dames 1 weer compleet was. Het goede voornemen voor 2018 was dan ook om weer eens te gaan winnen!

Coach Arturo stuurden de volgende dames het veld in: Suzanne, Lisette, Sandra, Carola, Tessa en Rachelle met Carmen als libero. Vanaf het begin keek Surf tegen een achterstand aan van minimaal 2 punten. SDS had een goede servicedruk en het lukte maar niet om daar voldoende onderuit te komen. Om het tij te keren, zetten de wisselspelers nog enthousiast liedjes in, maar dat hielp helaas niet genoeg. Deze set werd verloren met 21-25.

Aangezien Surf inmiddels aardig gewend is geraakt aan het verliezen van een set, maakte het geen enkele indruk. Integendeel, de tweede set bleef veel meer gelijk opgaan. Sterker nog, tot 15-15 was er niks te merken van het verschil op de ranglijst! Deze ietwat onwennige situatie zorgde voor onrust aan de Surf-zijde en daar profiteerde SDS uitstekend van. Er werd verloren met 20-25.

Om het goede voornemen toch nog te halen moesten er een paar tanden bij gezet worden De moegestreden Carola werd gewisseld voor de frisse Sonja op de diagonaal. De eerste paar punten gingen weer gelijk op. Coach Arturo koos vervolgens voor enkele tactische wissels. Servicekanon Marielle werd in stelling gebracht voor zowel Rachelle als Suzanne. De vaste supporter Timo Puurveen van SDS probeerde Marielle nog uit haar concentratie te krijgen, maar ze liet zich niet afleiden. Na een indrukwekkende servicereeks nam Lisette de opslag over. SDS wist zich geen raad met het opslaggeweld en de set werd heel dik gewonnen met 25-7.

In volleyballand is een verlies van 25-7 net zoiets als bij voetbal na 1 helft met 10-0 achterstaan. Dat kom je niet meer te boven. SDS was volledig ontregeld en ging meer fouten maken. De opdracht van Arturo was dan ook vooral: “zelf géén fouten maken, dan winnen we vanzelf.”. Dat resulteerde in hele, hele lange rally’s. Maar door goed te variëren in aanvallers werd ook deze set gewonnen.

Surf wilde dit meer laten gaan. De vijfde set begon Surf nog wel gelijk met een achterstand door een torenhoge servicedruk van SDS. Dit leidde tot een 4-8 achterstand. Door nog even alles te geven kon Surf deze achterstand wegwerken en zelfs ombuigen tot een spectaculaire winst van 16-14. Een uitgebreid veld-feestje was dan ook het gevolg, zoals op de fzie foto te zien is. Sportief als SDS is, gunde de SDS-Coach Surf ook wel een overwinning.

Op naar de volgende wedstrijd op donderdag 25 januari bij Pauwervoll in Ermelo.