Volleybal Nieuwjaarstoernooi met 28 ploegen

Zaterdag 13 januari is de tweede toernooidag in sporthal Strijland het 46ste Nieuwjaars Volleybaltoernooi gespeeld.

6 januari was vooral volleybal op hoog niveau voor voornamelijk Nevobospelers.
13 januari was een toernooidag voor de recreanten, die een paar keer per jaar volleyballen of nu met familie, vrienden en collega ‘s actief waren.

In de B. groep was het gastteam uit Rijssen te sterk voor de rest. Als outsider werd Heijmans met goed spel tweede, nadat het nog wel een derde beslissende set in de finale had afgedwongen. Twee nieuwe teams van CPJ kwamen tekort in de poulefase en speelden uiteindelijk tegen elkaar om de zevende en achtste plek. Voor deze teams was een een reunie van spelers die uitgewaaierd zijn door heel Nederland.

In de C. groep versloeg het team van Marjet van Ruitenbeek verrassend de openingsset van de finalist van vorig jaar., Corlaer 0.0. In de andere poule verloor de kampioen van vorig jaar, Corlaer 2.0. een wedstrijd van Bouw Pluimveetransport, waardoor dit team ook de finales misliep. Mede hierdoor kon Focus Boys in een spannende finale met nipt verschil afrekenen met het team van de Arkers, dat de kruisfinale van Wijnand Kookt had gewonnen.

In D. poule was er een verrassende finale onder het toeziend oog van de wethouder van o.a. sportzaken Nadya Aboyaakoub tussen de voetballers van Veensche Boys en de “jonkies” van NVC aangevuld met twee senioren. De jonkies kwamen net tekort en eindigden hierdoor op de tweede plaats. Ze hadden in de kruisfinale nipt gewonnen dat uiteindelijk op de derde plaats eindigde.
Bij de dames kwamen vier teams in actie. VOKO won van CPJ dames en speelde gelijk tegen Centraal Bouw. CPJ won beide andere wedstrijden, maar door een slechter puntensaldo werden zij tweede.

28 ploegen hebben enthousiast onder luide aanmoedigingen van vrienden en gezinsleden zich sportief vermaakt in Sporthal Strijland. Na acht uur volleybal kwam er om vijf uur een einde aan de spannende, sportieve en gezellige dag. Aansluitend is er nog lang doorgepraat.

Op 7 maart start de nieuwe Revonijcompetitie. De inschrijving hiervoor sluit op 31 januari, maar loopt voorspoedig.