Sparta korfbal terechte winnaar in topper

DRONTEN – Afgelopen zaterdag stond voor de Nijkerkers een ware topper op het programma, winst betekende titelkansen en bij een verlies zouden zij afhaken.

Na een zenuwachtig begin, kwamen de Spartanen steeds beter in hun spel en speelde ASVD  op sommige momenten compleet van de mat. In het hol van de leeuw wist Sparta te winnen met 18-22.

In een goed gevulde hal in Dronten had ASVD in de beginfase het beste van het spel. Het verschil werd nooit groter dan twee punten, tot de stand van 9-9. Sparta gaf vlak voor rust gas en liep uit naar een 10-13 ruststand. Sparta had verdedigend de zaakjes goed op orde, de Drontenaren wisten maar moeilijk om te gaan met de verdedigende druk en werden vaak verplicht door de Spartanen om moeilijke kansen te nemen.

Het begin van de tweede helft was duidelijk voor ASVD. Binnen enkele minuten hadden zij de achterstand weggewerkt. Jan-Tonny Visser, coach van Sparta, greep naar zijn time-out om de aanval van de thuisploeg te remmen. Dit had resultaat.
Sparta pakte de draad uit de eerste helft weer op en binnen enkele minuten was het beslissende gat geslagen: 13-19. Het publiek in Dronten zag dat de thuisploeg het zwaar had. Mede door hun steun vocht de ploeg zich terug naar 18-20. Sparta herstelde zich op tijd. Jelle Tijmensen gooide met nog drie minuten te gaan de wedstrijd in het slot door middel van een droge knal. Daan van Slooten sloot de wedstrijd in stijl af. Met zijn zevende doelpunt zette hij de eindstand van 18-22 op het scorebord.

Door deze overwinning staat Sparta één punt achter op Nova, samen met ASVD en Dindoa delen zij de tweede plaats. Laat Dindoa nou aanstaande zaterdag de tegenstander zijn, in opnieuw een topper. Wederom geldt; winnen = titelkansen, verliezen = afhaken.