Een doordeweekse pot volleybal

ERMELO – De volleybaldames van Surf hebben het feestje van hun overwinning van twee weken geleden door kunnen trekken naar afgelopen donderdag: Pauwervoll werd na een thriller van vijf sets opzij gezet met 3-2!

Er zijn weinig gebeurtenissen zo vervelend als op donderdagavond om 21:00 te moeten volleyballen, als je dat niet gewend bent. Desalniettemin stonden De Groot, Huurdeman, Ruitenberg, Overmars, Kas, Sinnema en Albergati fris en fruitig aan de start. Dat mocht alleen niet baten, want Pauwervoll bleek over een verpletterende service te beschikken waardoor Surf veel eigen fouten maakte. In een oogwenk was de set verloren met 25-14.

Surf dames 1 wordt niet warm of koud van een setje verlies, dus Coach Ringers liet het hele team gewoon staan. Het begin van de tweede set ging nog gelijk op, tot het moment dat Surf beter begon te serveren. Als kanonskogels joegen Kas en Sinnema de ballen het vijandelijke veld in. Pauwervoll wist zich hier geen raad mee. Surf trok het spelletje naar zich toe door ook te gaan variëren in de aanval. De set werd dan ook gewonnen met 20 -25.

De derde set startte dezelfde zes dames, maar wel gelijk met een achterstand. Pauwervoll was getergd en raapte daadwerkelijk alles van de grond! Sinnema had haar schouder inmiddels in de prak geserveerd, dus nam Olde Scheper haar stokje over. Ondank haar tomeloze inzet bleef Surf het echter moeilijk houden. Aan het eind van de set werd Van Ginkel er nog wel ingewisseld voor Ruitenberg op het midden. Maar er werd desondanks verloren met 25-17.

Toch rook Surf bloed. Het grote voordeel van lantaarndrager zijn, is dat de druk altijd bij de tegenstander ligt. Pauwervoll moést winnen, Surf ook wel, maar minder. Coach Ringers hamerde op het belang van afwisselen in de aanval en bracht de ene speelster na de andere in het veld. Brink kwam op de plek van de Groot en Van Ginkel mocht weer blijven staan. Nu was het Surf, dat de voorsprong wist te krijgen en gaf die vervolgens ook niet meer weg. De Groot kwam weer voor Brink én Sinnema in het veld om te serveren en er werd met 22-25 gewonnen.

Nu wilde Surf uiteraard de winst niet meer uit handen geven en ging met hetzelfde team het veld in. Er werd gelijk sterk begonnen door een voorsprong op te bouwen tot 3-8. Mede door de uitstekende fysieke conditie van de Hoevelakense dames kon Pauwervoll het niet meer bijbenen en werd de set gewonnen net 8-15.

De achterstand op de nummer 11 van de ranglijst is nog steeds groot, maar Surf is nu goed op weg om de verrassing van de tweede helft van het seizoen te worden. Op naar volgende week zaterdag 3 februari thuis om 11:15 tegen de nummer 2 Zeewolde.