Rebel judoka’s in de prijzen bij Open Wijkse

Foto:

WIJK BIJ DUURSTEDE – De judoka’s van Rebel deden met een grote groep mee aan de “Open Wijkse”. En ze kwamen met medailles terug.

Kealynn Granneman mocht deze dag aftrappen. Ze heeft hard gewerkt en dat werd beloont met een mooie 3e plaats.
Erik en Nick Wassink en ook Tom Alfrink mochten in het tweede blok aan de slag. Tom won zijn eerste partij met ippon, prachtig doorgestuurd naar de grond. Nick had de eerste gewonnen en de tweede verloren. Erik heeft hard gewerkt, maar wel de eerste twee verloren. Tom speelde zijn tweede wedstrijd heel sterk, maar verloor de tweede partij net. In zijn derde partij kon hij de tegenspeler net niet genoeg doorsturen, wel mooi judo laten zien. Ook in zijn laatste partij scoorde hij bijna een punt, maar toch net niet genoeg voor een podium plek. Erik won zijn derde partij. Dat was het niet genoeg, omdat hij zijn vierde partij verloor. Nick verloor ook net voor de derde plek.
Alle heren werden uiteindelijk vierde.

Alex Smit mocht in het derde blok. Hij verloor zijn eerste en tweede partij, de tegenspelers waren erg sterk, Alex had zijn pakking goed. Helaas kwamen ze er toch doorheen. Hij wist er vervolgens een te winnen met prachtig judo. Hij koos de goede momenten om er in te komen. Hij wist hierdoor tweede te worden.

Gijs Franzel, Mattias van Hamersveld en Thomas Jansen mochten als laatste de mat op.
Gijs begon met een sterke pakking, helaas liet hij zich op de grond even verrassen.
Thomas verloor de eerste partij met een houdgreep. Thomas pakte in zijn derde partij de tegenspeler ook in sterke houdgreep en won deze partij. Ook in zijn vierde partij gooide hij zijn tegenspeler op de rug en wist hiermee de derde plek te halen.
Mattias stuurde de eerste wedstrijd de tegenspeler zo goed door dat hij een ippon kreeg. Mattias wist tweede te worden door in de laatste partij binnen 20 seconden de tegenspeler op zijn rug te gooien en een houdgreep te maken.
In de tweede partij van Gijs scoorde Gijs een wazari. In de laatste minuut verloor Gijs net met een schouderworp. Zijn laatste partij won hij door zijn schouder goed op slot te zetten. Hij wist met deze goede houdgreep de derde plek te pakken.
Deze dag werd gecoacht door Hajo Schuurman.

Reacties

article
104055
WIJK BIJ DUURSTEDE – De judoka’s van Rebel deden met een grote groep mee aan
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/104055/rebel-judokas-prijzen-open-wijkse/
2018-02-13T14:00:22+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/02/13135738/2018-02-13-open-wijkse-Thomas-en-Mattias-1.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport