Dames Flevo verliezen van Nunspeet

Foto: Arjen Gerritsma

Het tweede damesteam van Flevo, begon de avond goed, met een ruime overwinning tegen Aquapoldro 3 uit Apeldoorn. Het eerste had vanaf het eerste moment geen zicht op winst punten.

Nunspeet, de huidige nummer twee in de competitie, was vandaag de tegenstander. Een team met jonge meiden, veel zwemkracht en ze kunnen ook zuiver schieten. Flevo kon weer beschikken over Rosanne Bakker Zij kwam terug van een zwangerschap en mocht speelminuten maken.

Binnen 2,5 minuut keek Flevo al tegen een 0-3 achterstand aan. Naomi Heimensen was de enige dame van Flevo, die deze periode wist te scoren. Uit een man meer situatie, uit haar eigen rebound, wist ze de bal achter de keepster te plaatsen. 1-3. De eerste periode werd met een 1-5 afgesloten.

In periode twee kregen de dames van Flevo meer grip op de wedstrijd. Er werd maar twee keer door de dames uit Nunspeet gescoord. Namens Flevo wist Jette Bokkers te scoren. Door vrij door te komen, kon ze de bal feilloos in de hoek van het doel schieten. 2-7.

In periode drie bleven de dames in evenwicht en kwamen beide teams tot één doelpunt. Ook dit doelpunt kwam van de hand van Jette Bokkers, door een mooie pass van Vera Molan, kon Bokkers de bal intikken. 3-8.

Ook in de vierde periode konden de dames van Flevo geen verschil meer maken. Margrita Bolink wist namens Flevo het net te raken. Door een vrije bal buiten de 5 meter in de touwen te schieten. 4-8. Nunspeet kreeg ook nog de gelegenheid om te scoren. Daardoor kwam de eindstand op 4-9.

bijdrage van Naomi Heimensen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen