Beelden Vikingrace

Sofie Bouw met Stefan Groothuis.
Sofie Bouw met Stefan Groothuis.
Foto: Mathilde Dusol

Sofie Bouw won vrijdagmorgen de 500 meter in haar klasse.

Daarvoor werd ze al gehuldigd, later werd ze tweede op dezelfde afstand.

Ze zal zaterdag weer op de baan verschijnen. In alle vroegte rijdt ze dan de 500 en 1000 meter. De Vikingrace is hier rechtstreeks te volgen.

Op Facebook schreef haar moeder, Mariëlle Bouw:”Om 5.15u ging de wekker middels de heerlijke muziek van Sofie af. Na nog een keer te snoozen was ze er klaar voor en wij ook! Met -10C vertrokken we in hef donker naar Thialf. Na een momentje inrijden verscheen er een grote glimlach op haar gefocuste gezicht toen als verrassing alle opa’s en oma’s langs de kant zag staan!

Zodra het startschot klonk schoot ze vooruit! De Noorse waar ze tegen reed had een mooie blik op Sofies billen want ze bleef er ruim voor. En, ongelofelijk maar waar, reed ze het snelst van alle meiden uit haar categorie uit al die landen! Ze was gewoon 1e!!!!!!!

Na een mooie huldiging, stoomde ze zich klaar voor de tweede 500m.
Helaas een valse start…. ik durfde niet meer te kijken, knikkende knieën en klotsende oksels! Maar tweede poging goed weg. Laatste buitenbocht deze keer en een keurige tijd! En wéér reed ze podium!! Deze keer een prachtige zilveren medaille! Wauw, dit hadden we echt niet durven hopen!

Na de vlaggenceremonie nog even snel op de foto met Yara van Kerkhof en even gezwaaid naar Sjinkie. Nu heerlijk in ons appartementje. Lekker chillen, lekker genieten van het ijs voor de deur en netflixen! Nu al zin in morgen! Wordt vervolgd! X”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen