Sparta weer net niet

Sparta had niet van de koploper hoeven verliezen.

Al in de tweede minuut werd Fabian Bouwman op de proef gesteld. Hij pakte een vrije trap van de Genemuiders, aan vertrouwen schort het bij hem in ieder geval niet. In de eerste helft zagen we een gelijkwaardige pot. In de 30e minuut was de beste kans tot dan toe voor Jesse Buitenhuis, de bal ging maar net over. In de 37e nog een fraaie redding van Fabian Bouwman op een inzet van Omar Kavak. Op het eind van de eerste helft had Jan Struijk nog de mogelijkheid de score te openen voor de Spartanen, op luttele meters voor de goal kopte hij de bal hoog over.

Al in de derde minuut na de thee openden de Genemuiders de score, Anne van de Kolk zette SC op een 0-1 voorsprong. Nog steeds waren de Nijkerkers niet de mindere, het duurde tot de 67e minuut. Toen kregen de Spartanen een penalty. Frank Heus miste deze door zonder overtuiging/vertrouwen te schieten en daarna ging het heel snel bergafwaarts. De mannen uit Genemuiden roken bloed en straften het ook heel geraffineerd af via Danny Menting. Middels wat offensieve wissels probeerde onze trainer Imdat Ilgüy het tij nog te keren maar het mocht niet baten.

bijdrage van Gerard Kok (tekst) en Arjen Gerritsma (foto’s) en TV Oost (video-samenvatting)