Ruime overwinning Flevo h1

De heren hadden een thuiswedstrijd op het programma staan tegen DJK-ZAR uit Amsterdam.

De vorige wedstrijd in november tegen DJK-ZAR ging zeer gelijk op. In de laatste periode werd er nipt verloren met 14-13. Nu hadden de heren de taak om dat verlies goed te maken. De heren werden gecoacht door Corné van der Tang.

De eerste periode begon goed voor de thuisploeg. Binnen 2 minuten had Mark Stolk al 2 keer gescoord en Flevo zo op een 2-0 voorsprong gezet. De tegenstander wist een keer te scoren maar Mark Stolk was op dreef en schoot nog 2 ballen in het doel van DJK. Toen pas werd DJK  wakker en kreeg het voor elkaar om 2 keer te scoren. De periode werd afgesloten door Jelle Wiersma die een overtal situatie goed wist te benutten en Flevo op een 5-3 voorsprong zette.

De tweede periode werd geopend door DJK, dat terugkwam tot 5-4. Maar Robert Koelewijn was nog altijd scherp en zette Flevo op 7-4. In de laatste 2 minuten was Flevo helemaal wakker, Mark Stolk (1 keer)  en Robert Koelewijn ( 2 keer) tilden de stand naar 10-4.

De derde periode werd na 15 seconden geopend door Mark Stolk die Flevo op 11-4 zette. Hierna wist DJK een overtal situatie te benutten en kwam het op 11-5. Wouter Haandrikman bracht Flevo op 12-5, waar na DJK terug kwam tot 12 – 7. Mark Stolk bleef goed op dreef en scoorde daarna twee keer. Met een voorsprong van 14-7 ging Flevo de laatste periode in.

De vierde en laatste periode ging het doelpuntenfestijn gewoon door. De doe;lpunten erden gemaakt door Mark Stolk, Robert Koelewijn (2), Wouter Haandrikman en Jelle Wiersma Ook DJK maakte er tussen door een en ook de laatste was voord e Amsterdammer, waardoor na het laatste fluitsignaal er 19-10 op het scorebord

Na deze overwinning staan de heren van Flevo weer op plek nummer 6 in de competitie.