Sparta korfbal sluit zaalseizoen af met overwinning

De Nijkerkse korfballers wonnen zaterdag hun laatste duel van de zaalcompetitie.

In een wedstrijd die vlees noch vis was, werd Roda met 20-16 verslagen. Sparta eindigt de competitie hiermee met een totaal van 18 punten, genoeg voor een vierde plaats. Nova pakte in de laatste speelronde de titel ten koste van ASVD, Dindoa maakt de top 3 compleet.

De wedstrijd tegen het Westzaanse Roda was er één zonder inzet: beide ploegen zijn zeker van handhaving en de uitslag zou geen invloed hebben op de ranglijst. De tribune was desondanks goed gevuld en aan Sparta de taak om de toeschouwers een aantrekkelijk wedstrijd voor te schotelen.

Sparta nam direct de leiding in de wedstrijd en liep uit naar een 6-2 voorsprong. Deze marge werd tot aan de rust behouden: 10-6. Het was tot noch toe niet fantastisch wat de Nijkerkse ploeg liet zien. Er werd gehaast en rommelig aangevallen. Aan coach Jan Tonny Visser de taak om de controle weer in ploeg te brengen.

Het tweede bedrijf toonde weinig verbetering. Sparta bleef wel aan de goede kant van de score en Roda was niet bij machte om het gat te dichten. Al vroeg in de tweede helft leek het lot van de bezoekers beslecht en de wedstrijd ging als een nachtkaars uit. Eindstand: 20-16.

Het werd niet de spannende wedstrijd die men het publiek graag wilde voorschotelen. Het betekende wel de negende overwinning voor de equipe van Jan Tony Visser. De ploeg kan met alle tevredenheid terugkijken op een prima seizoen met een paar mooie hoogtepunten. Zo werd titelkandidaat ASVD tot tweemaal toe aan de zegekar gebonden. Men zal er in Dronten nog wel eens met een wrang gevoel aan terugdenken.

Op zaterdag 31 maart zal Sparta de veldcompetitie hervatten en er staat direct een kraker op het programma: de uitwedstrijd bij streekgenoot Telstar. Beide ploegen staan in de middenmoot en zullen nog de nodige punten moeten pakken om te handhaven.