Dubbele winst Surfvolleybalteams

Foto:

Zaterdag 10 maart was een bijzonder productief dagje voor de vlaggenschepen van volleybalvereniging Surf. Zowel de Heren als de Dames hengelden verdiend de punten binnen.

De heren waren het ook wel aan de stand verplicht. Met een stevige tweede positie moesten de groen/blauwe mannen het opnemen tegen de laaggeklasseerde Dynamo. Over deze wedstrijd zijn we dan ook kort: Na 1,5 uur spelen stond er een uitstekende 4-0 op het scorebord in het voordeel van Surf.

De strijd van de dames was een stuk spannender! Surf staat vastgemetseld op de laatste plaats, maar verbaasd steeds vaker vriend en vijand door puntjes te sprokkelen en zelfs te winnen! Lijfsbehoud zit er eigenlijk niet meer in, maar tegenstanders die graag punten willen halen, komen inmiddels met knikkende knietjes naar Hoevelaken. De nummer 4 uit Harderwijk stond op het programma. Surf begon met De Groot, Albergati, Ruitenberg, Overmars, Huurdeman, Sinnema en Van Altena als libero. Mede door de uitstekende servicedruk van iedereen, kreeg Harderwijk geen kans om het spel te gaan dicteren. Een verdiende 25-20 was het gevolg.

Coach Ringers liet dezelfde zes speelsters op het slagveld staan. Maar helaas voor Surf herpakte Harderwijk zich uitstekend door ook kneiterhard te gaan serveren. Mede door de beroerde passing kwam de atletische Albergati niet meer langs het blok waardoor Kas ‘De Beukster’ het mocht proberen. Kas wil nog weleens een ommekeer forceren door dwars door de blokkering te meppen. Dat hielp wel, maar niet genoeg. 25-16 voor Harderwijk.

Van Ginkel schoof binnen de lijnen en de kwaliteit van de pass kreeg gelijk een enorme impuls kreeg. Spelverdeelster De Groot hoefde bijna geen stap meer te zetten waardoor aanvalster Huurdeman op maat werd bediend. Die werd alleen wel erg moe van al dat scoren, dus de uitgeruste Albergati nam het stokje van haar over. Ze speelde slim en de set was vlug binnen met 25-21.

Een stuntje hing dus in de lucht! Maar dat zorgde toch voor veel stress en onwennigheid. Zelfs zóveel, dat de set erg ruim verloren ging met 25-14.

Een tegenvaller, maar Surf was niet van plan om het aanwezige publiek teleur te stellen. Een oogstrelende zinderende vijfde set was het logische gevolg. En na nog een 7-4 achterstand wisten de Hoevelakensen knap de vijfde set binnen te slepen met 15-9.

bijdrage van Alexander Gijsen

Reacties

article
106110
Zaterdag 10 maart was een bijzonder productief dagje voor de vlaggenschepen van volleybalvereniging Surf. Zowel
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/106110/dubbele-winst-surfvolleybalteams/
2018-03-13T12:56:56+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/03/13125638/2018-03-13-surf-d1-opstelling.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport