Veensche Boys is koploper af

SCHERPENZEEL – In de topper tegen Scherpenzeel waande Veensche Boys zich tot de 91-ste minuut de koploper in de Tweede Klasse G.

Toen kreeg Tevfik Ceyar van Scherpenzeel met een wereldgoal de ploeg uit Nijkerkerveen op de knieƫn. Dankzij een 2-1 nederlaag van Veensche Boys is Scherpenzeel nu voor het eerst in de competitie koploper en heeft het stokje van Veensche Boys overgenomen.

Met de wijsheid achteraf ware het beter geweest dat het duel op een andere datum was gespeeld, want de weersomstandigheden waren bijna misdadig. De striemende kou en harde windvlagen waren te bepalend voor het wedstrijdverloop. De kwaliteiten van beide teams kwamen te weinig tot hun recht. Veensche Boys deed het zeker niet slecht in Scherpenzeel.

Lange tijd bepaalden de Veenders het spelbeeld maar het voetbalde te onstuimig om echt het verschil te kunnen maken. Van het windvoordeel van Veensche Boys in de eerste helft werd te weinig geprofiteerd en met een 0-0 deed de ploeg uit Nijkerkerveen zich tekort.

De eerste goal viel uiteindelijk na rust toen Tevfik Ceyar door de linies wist te breken van Veensche Boys en doelman Wessel Kroon wist te verschalken. De virtuele koploper was op dat moment Scherpenzeel. Veensche Boys rechtte de rug en kwam acht minuten voor tijd sterk terug door uitblinker Stefan Fredriksen. De bal ging licht getoucheerd de goal in en Veensche Boys heroverde de koppositie. In de eerste minuut van de blessuretijd ging het alsnog mis door een wereldgoal van Ceyar.

Gedragen op de wind plofte de bal in de rechterbovenhoek en was het pleit beslecht. Vol ongeloof stortten de Veenders zich ter aarde. Een laatste offensief mocht niet meer baten en Scherpenzeel maakte zich op voor een vreugdeuitbarsting alsof ze reeds kampioen waren geworden.