Sparta wint van Berkum

ZWOLLE – Twee van de acht kansen gingen er in en leverden drie “heel belangrijke” punten op.

Al in de tweede minuut is het Jan Struijk die vanaf de linkerkant een vrije trap mocht nemen, via de ijzig koude wind waaide deze bijna naar binnen achter de Berkumse goalie Van Hoof. In de 33e minuut is het  aanvoerder Dennis van der Wal die de eerste erin kopt. Uit een corner werkt hij, heel beheerst, de 0-1 tussen de palen.

In de 56e minuut was het de “gehaaide” Junior Albertus die de stand op 0-2 bracht.

In de 63 minuut kregen de Berkummers een penalty. Het bleek een koud kunstje voor Marc van der Meulen om onze goalie Fabian Bouwman te verschalken 1-2. Vervolgens waren het de Spartanen die een beetje de weg kwijt waren, de lijnen verdwenen uit het spel en de overlevingsmodus werd al in een vroeg stadium ingeschakeld. Dat bleek voldoende