Nipte overwinning van Hoevelaken in blessuretijd

Het gebeurt niet zo vaak dat een speler met zijn naam in de titel van een verslag wordt genoemd en dat hij ook nog eens unaniem wordt verkozen tot Man of the Match van Sc Hevelaken.

Over de verkiezing van Coen Bos was na afloop van de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Zwart Wit ’63 geen enkele discussie. Met een hattrick bezorgde de spits zijn ploeg in blessuretijd de drie punten. Vervolgens moest hij geblesseerd het veld verlaten en knokte Hoevelaken zich met negen man naar de overwinning.

Onder Siberische omstandigheden en onder een gevoelstemperatuur van -20 wilde de ploeg zich zaterdag revancheren van de twee verloren potjes tegen Otterlo en Terschuur. Vooral het gevoel na de onnodige nederlaag tegen onze buren moest worden weggepoetst. Na een mooie aanval over de rechter flank bracht Randy Gerritsen in de 18e minuut de bal in het strafschopgebied van de gasten uit Harderwijk. Via een aantal passes kwam de bal uiteindelijk met een listig balletje van Patrick Kloppenburg bij Coen Bos: 1-0.

Kort erna dacht heel kleumend Hoevelaken dat Rudy Baalman de 2-0 zou gaan maken. Hij miste oog in oog met de doelman. In plaats van 2-0 voor Hoevelaken werd het kort erna 1-1 door een fraai doelpunt van de spits van Zwart Wit ’63. Met deze gelijke stand leken beide ploegen de rust te gaan halen, totdat Michel van de Bunt zich in een opstuitende bal verslikte en deze pardoes inleverde bij de tegenstander, die in zijn rug liep: 1-2 bij rust en met een rot gevoel de kleedkamer in.

In het tweede bedrijf rechtte Hoevelaken de rug. Jeffrey Duijst kwam met een goede invalbeurt de verdediging versterken en de ploeg trok ten strijde om de overwinning alsnog af te dwingen. En zo geschiedde. In de 55e minuut mocht Ewoud van de Brug een directe vrije trap nemen. Hij legde de bal keurig bij Coen Bos, die de verdiende gelijkmaker opleverde. Vervolgens wisselde trainer Harry Oussoren nog twee keer. Een spits voor een spits, Ruud Kassenaar voor Patrick Kloppenburg, en Robin Elverding voor de geblesseerde Randy Gerritsen. Zou de 3-2 nog vallen?

Kort voor het einde van de strijd viel Joost van den Heuvel geblesseerd uit. Hoevelaken met 10 man. De rest is geschiedenis. Als je met tien man de winnende maakt en vervolgens met negen man de overwinning over de streep trekt, dan toon je als ploeg karakter.