Flevo heren verliezen in Amstelveen

Foto:

AMSTELVEEN – De heren van Flevo stond een zware wedstrijd te wachten tegen de nummer 2 in de competitie, de Snippen.

De thuiswedstrijd werd eerder dit seizoen nipt met 14-13 gewonnen. Zonder coach gingen de heren op weg. Het team werd aangevuld door Sietse Visscher. Vaste keeper Roel Gijtenbeek was afwezig, en werd op doel prima vervangen door jeugdspeler Tim van Dijkhuizen.

De eerste periode werd na zeventien seconden geopend door Mark Stolk. Hij zette Flevo op een 0-1 voorsprong. De Snippen trok dit al snel weer gelijk naar 1-1. Precies hetzelfde gebeurde ook met de 1-2 en de 2-2. Hierna wisten Mark Stolk en Robert Koelewijn allebei te scoren en zij zetten Flevo op een 2-4 voorsprong. De thuisploeg kwam nog terug tot 3-4, maar Wouter Haandrikman sloot de periode af met de 3-5.

De tweede periode werd geopend door de Snippen, die al snel de stand gelijk trokken, 5-5. Mark Stolk schoot hierna nog een afstandsschot erin en Flevo stond weer met 5-6 voor. Hierna schoten Mark Stolk en Robert Koelewijn er allebei een doelpunt in en Flevo liep uit naar 5-8. De thuisploeg bleef fel spelen en ze kwamen al gauw weer terug tot 7-8. Mark Stolk sloot de periode af voor Flevo met de 7-9.

De derde periode werd geopend door de Snippen die de 8-9 erin schoten. Mark Stolk zette Flevo op een 8-10 voorsprong. De rest van deze periode was compleet voor de thuisploeg. De topscoorder van de Snippen scoorde 3 keer op rij en zo liepen ze uit naar 12-10.

In de laatste periode wist de thuisploeg opnieuw te scoren 13-10. Mark Stolk en Robert Koelewijn deden dat ook ieder één keer. De Nijkerkers stonden met 13-12 achter. Alles was nog mogelijk. De thuisploeg scoorde twee keer. In de laatste twee minuten kreeg Flevo een overtal situatie, maar die werd net naast geschoten. Aan het einde van einde van deze wedstrijd werd het laatste doelpunt gemaakt door Robert Koelewijn. Zo werd de eindstand 15-13 in het voordeel van de Snippen.

De heren van Flevo gingen helaas zonder punten naar huis, maar er wordt alweer naar de volgende wedstrijd gekeken. Op zaterdag 24 maart spelen de heren thuis tegen ZPCH H1 om 19.15 uur in Bad Bloemendal.

bijdrage van Matthijs Jut

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen