NSC wint van Excelsior’31

RIJSSEN – NSC heeft een hele goede en knappe overwinning geboekt tegen Excelsior’31 met 1-5.

De grote man was wederom Nico van den Brom met 4 goals.

Excelsior begon wat beter aan de wedstrijd. Penterman liet de eerste kans noteren, maar zijn schot ging naast. Voor NSC was Grovenstein dichtbij de 0-1, maar hij had teveel tijd en een actie teveel nodig om te schieten. Daarna ontspon een leuke wedstrijd, die open was en aantrekkelijk voor de vele toeschouwers. Na een half uur werd de wedstrijd opengebroken toen NSC een strafschop kreeg na een handsbal. De tegenstander werd gestraft met rood. Nico van den Brom ging achter de bal staan en schoot hem onberispelijk binnen en zette NSC op voorsprong. Dat de ruststand niet 0-2 was had NSC aan zichzelf te wijten, want kansen voor Bobson en Grovenstein verdienden meer.

Na de rust ging Excelsior één op één spelen en kreeg NSC meer ruimte. In de counter was het dan ook levensgevaarlijk vooral via Grovenstein die er soms goed overheen kwam. Zo ook in de 54ste minuut toen hij de bal prachtig voorgaf en Van den Brom binnen kon schieten. NSC kon niet lang nagenieten van de 2-0, want een minuut later lag de bal achter Ranzijn en kwam het geloof terug bij Excelsior. Gelukkig voor NSC steekt de voorhoede in goede vorm en was het weer Van den Brom die scoorde en het verschil weer naar twee tilde.

Wat NSC daarna liet zien was grote klasse. Het ging de bal lekker rondspelen en zocht elke keer de vrije man. Dit resulteerde in een steekpass op Grovenstein, die alleen op de keeper af ging en de 1-4 maakte. Een goed uitgespeelde aanval en een prima solo. Excelsior geloofde het wel en NSC kon naar hartenlust combineren. Een prima aanval kwam weer bij Van den Brom, die zijn vierde goal van de middag aantekende en de eindstand op 1-5 zette.

De derde overwinning op rij was een feit en dit was de beste wedstrijd van het seizoen. Als NSC dit vol kan houden moeten er genoeg punten behaald kunnen worden voor rechtstreekse handhaving en misschien wel meer. Een periodetitel zit er ook nog in. Nu even uitrusten en maandag weer vol aan de bak als DFS komt. De wedstrijd begint dan om 14.30 uur op “De Burcht”.