Over en uit voor Veensche Boys

Mochten ze nog ambities koesteren om kampioen van de Tweede Klasse G te worden, dan is die hoop vanaf nu helemaal vervlogen voor Veensche Boys.

Het team van trainer Richard van Vliet ging geheel onnodig het schip in tegen het laag geklasseerde Renswoude. Renswoude won met 1-0 via een goal in de derde minuut van de tweede helft.

Dat betekende extra franje aan het feestgedruis in Scherpenzeel waar dit weekeinde het honderdjarige bestaan van de club werd gevierd. Scherpenzeel voetbalde afgelopen donderdag al en won deze met 3-0 van Lunteren. De kers op de taart voor de toekomstig kampioen kwam zaterdag toen Veensche Boys verzuimde om haar vele kansen te verzilveren tegen Renswoude. De doelman van Renswoude, Jacco van Ginkel, was daar mede debet aan. Hij stopte in de dertiende minuut van de eerste helft een strafschop van Danny Brouwer. Die was toegekend nadat Menno van der Woude, nadat hij eerst vijf spelers van Renswoude had gepasseerd, werd neergehaald in het strafschopgebied. De doelman van Renswoude was vaker een sta-in-de-weg op het kunstgrasveld dat meer op een sauna leek. Diverse kansen van Veensche Boys werden door hem gestopt. En het is bovendien een harde. Hij kwam in aanvaring met Yannick Bouw en in een groggy staat volstond slechts een aspirientje, dat hem staande het duel werd aangeleverd. Verder moest Alwin van Domselaar met een zwelling aan zijn voet het veld verlaten. Michael Dingsdag loste hem af, maar ondanks de inzet van de ex-prof lukte het Veensche Boys niet meer om Renswoude te achterhalen.

Trainer Van Vliet erkent dat het kampioenschap een utopie is en zijn team zich nu freewheelend kan voorbereiden op de nacompetitie.