NSC verliest van Huizen (video)

NSC heeft zichzelf vanavond een slechte dienst bewezen door met 2-4 te verliezen van Huizen.

In de eerste helft was het een gelijk opgaand duel met kansen voor beide doelen.

Yordi Grovenstein die behendig is met de bal is draaide na 20 minuten mooi naar binnen en schoot de bal in de verre kruising binnen. Een paar minuten later een identieke situatie, maar toen trapte hij half in de grond. Huizen kwam er soms ook gevaarlijk uit, zo ook na een half uur toen Malopeleszy op doel schoot en na een redding van Ranzijn de bal bij Önal kwam. Deze wist wel raad met de buitenkans. Op dat moment wel een beetje tegen de verhouding in.

Na de rust was Huizen de bovenliggende partij, zelfs toen het met 10 man kwam te staan bleven ze de sterkere. NSC kreeg via Schaap en twee keer Termelez een paar kansen maar de keeper bracht redding. Met nog een half uur te gaan kreeg Onuoha de linksback van Huizen binnen een minuut twee keer geel en kon vertrekken. Je zou verwachten dat dit het keerpunt zou zijn in de wedstrijd in het voordeel van NSC. Maar niks was minder waar. Huizen kwam op voorsprong na knullig verdedigen. Met meer druk naar voren probeerde NSC de gelijkmaker te maken. De goal viel aan de andere kant en Huizen stond op 1-3. Tristan Wallet deed voor NSC nog wat terug maar een paar minuten later kreeg Huizen een penalty te nemen. Eindstand 2-4.

NSC was geen schim van afgelopen zaterdag waarin het lekker frivool speelde. Na deze nederlaag is het weer ongemeen spannend in de competitie.