Eerste Nijkerkse Scholieren Flitstriatlon

Foto:

De triatlonafdeling van Atletiekvereniging Nijkerk (AVN) organiseert vrijdagmiddag 25 mei de eerste Nijkerkse Scholieren Flitstriatlon.

Zwemmen, fietsen en rennen in één wedstrijd. 74 leerlingen van de sportklassen van het Corlaer College (1e en 2e jaars) maken kennis met de triatlonsport en met AVN.

Het is de laatste activiteit in Bad Bloemendal, dat later die dag op slot gaat. De leerlingen zwemmen er 200 meter, vervolgens fietsen ze 10 km en ze sluiten af met een loop van 2,5 km.

Het wordt een heuse, spannende wedstrijd, met tijdwaarneming, een speaker om alles aan elkaar te praten en een prijsuitreiking. Ook AVN-jeugdleden zijn uitgenodigd mee te doen.

Start en finish zijn bij Bad Bloemendal. De wedstrijd begint om 13.30 uur. Supporters zijn welkom.

De deelnemers kregen 9 mei in en rond he AVN-clubhuis uitleg hoe de triatlonwedstrijd in elkaar zit. Daar werd ook geoefend met het fietsen, de wissel en het lopen. Alle leerlingen zijn dus optimaal voorbereid voor de wedstrijd van 25 mei.

Kijk voor meer informatie over de triatlonafdeling van AVN op www.avnijkerk.nl. Naast deze eerste editie van de Scholieren Flitstriatlon, organiseert AVN op woensdagavond 13 juni voor de 23e keer de Flitstriatlon. Sinds 2016 vindt dit sportevenement plaats in de Arkemheense polder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen