Sparta wint van Apeldoorn

APELDOORN – Sparta Nijkerk heeft de laatste wedstrijd van dit seizoen in stijl afgesloten door in Apeldoorn op Sportpark Orderbos met 1-3 te winnen van CSV Apeldoorn.

Opmerkelijk detail van deze middag was het debuut van Stan Onland in Sparta Nijkerk 1, uitgerekend op het complex waar vader Sven Onland één van zijn grootste dieptepunten meemaakte in zijn voetbalcarrière.

Sparta Nijkerk 1 begon heel voortvarend aan de wedstrijd.  Vele kansen werden er gecreëerd maar elke keer stond de dekselse keeper Patrick Jansen in de weg van de Spartaanse openingstreffer. Het duurde tot de zevenentwintigste minuut voordat de Spartanen op voorsprong kwamen. Met een prachtige vrije trap van een metertje of vijfentwintig wist Spartaan van het seizoen Donny van der Wal de Apeldoornse goalie Jansen te verschalken 0-1.

In het begin van de tweede helft leken de beide ploegen het wat rustig aan te willen doen, het was ook tergend heet op sportpark Orderbos. In de negenenvijftigste minuut echter waren het de Apeldoorners die de gelijkmaker aantekenden, In de zevenenzestigste minuut was het Frank Heus die nu wel het net wist te vinden 1-2. Hij maakte op sublieme manier ook de derde voor Sparta Nijkerk.