Sparta Nijkerk VR1 sluit seizoen winnend af

dav
dav

Op een snikheet hoofdveld heeft Sparta Nijkerk VR1 zaterdagmiddag een verdiende 3-1 overwinning behaald op Hierden VR1.

Leeuwin van de Week Benthe Pater verrichtte de aftrap.

Door afwezigheid van 7 speelsters, begonnen de Spartanen zonder wissels aan het duel. Doel was dan ook om onder deze weersomstandigheden zuinig om te gaan met de energie. Dat lukte aardig; Sparta Nijkerk combineerde goed en had controle over de wedstrijd. Christianne van Bloemendaal, die de eerste helft op doel stond, hield de nul en Lieke van de Grootevheen opende in de 23e minuut (vlak na de eerste drinkpauze) de score door op aangeven van Demi van den Brink diagonaal binnen te schieten. Vlak voor rust raakte Cynthia van den Bor nog het houtwerk. Rust 1-0.

In de tweede helft was er gelukkig aanvulling van 3 dames uit de VR2. Dit gaf de mogelijkheid om enkele moegestreden speelsters wat extra rust te geven.
Meteen na rust kwam volledig uit het niets de gelijkmaker op het scorebord; een miscommunicatie in de verdediging leverde een Hierden speelster een niet te missen kans op. Sparta Nijkerk liet zich echter niet van de wijs brengen en in de 62e en 65e minuut scoorden Kim Ruiter (rebound na een schot op de paal van Christianne van Bloemendaal) en Demi van den Brink (fraaie assist Sanne van de Pol) vlak na elkaar 2 doelpunten.
De stand van 3-1 werd gecontroleerd vastgehouden, waarbij vooral weer opviel hoe de jongste van het stel, Liza van Hout, zeer volwassen speelde en vrijwel alle duels wist te winnen.

Al met al, ook gezien de omstandigheden, een prima wedstrijd en een positieve afsluiting van het seizoen. De vrouwen van Sparta Nijkerk hebben dit jaar zeker progressie geboekt. Als dan nog de wisselvalligheid er uit gaat en geblesseerde speelsters weer terug zijn, kan het volgend seizoen vol vertrouwen een stapje hogerop in de 3e klasse uitstekend meedraaien.