Snelste rondetijd geen garantie voor succes

Foto:

DONINGTON PARK – Hoewel Scott Deroue de vrijdag afsloot met de snelste tijd ondervond MotoPort Kawasaki toch ook enige problemen op technisch vlak tijdens dit Engelse weekend.

Dat zorgde ervoor dat de Nederlander zaterdag niet helemaal lekker uit de verf kwam in Superpole 2. De koppeling werkte niet mee, waardoor Deroue slechts vier rondjes reed en niet verder kwam dan een tiende startpositie. Vanaf die plek liet hij echter zien dat hij gebrand was om een goed resultaat te behalen. Na de eerste ronde lag Deroue al op P6 en enkele rondes later wist hij zelfs op de tweede plek te komen, achter de wederom ontketende Ana Carrasco.

Lange tijd leek het erop dat Deroue met twintig punten naar huis zou gaan, maar in de eindfase van de race kwam hij toch nog in de problemen. Het jagende groepje van vier rijders kwam alsmaar dichterbij en zat twee ronden voor de finishvlag aan zijn achterwiel. De versnellingsbak gaf Deroue nog meer problemen, want deze bleek niet helemaal perfect te luisteren naar de handelingen van de Kawasaki-coureur.

In de laatste ronde schoot Deroue daardoor rechtdoor bij de Foggy Esses, waarmee zijn kans op het podium was verkeken. De Kawasaki-coureur moest achter het groepje aansluiten en kwam als zesde over de finish.

In de tussenstand van het WK Supersport 300 blijft Deroue derde staan, maar zag hij wel Carrasco uitlopen naar een voorsprong van 27 punten op de Nederlander. Tussen de twee voormalige teamgenoten in staat de winnaar van de race op Assen, Luca Grünwald. Hij bezit vijf punten meer dan Deroue. Over twee weken reist het MotoPort Kawasaki-team af naar Brno, waar de vijfde wedstrijd van het WK Supersport 300 wordt gehouden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen