Deelnemers Kidztour tevreden

Afgelopen zaterdagmiddag was het druk op het voorplein bij Moeke, want de kidztour 2018 ging daar van start.

Acht jongens met hun papa en opa waren van de partij en werden rond 13:30 uitgezwaaid door de zaterdagmiddag wielrengroepje van VOEK onder leiding van Fons Stortelder.

De jongens werden met de bus van Henk Ridder van Ridder Profile tweewielers naar de Garderense heuvels gebracht, waar ze alvast wat konden konden oefenen onder begeleiding van Henk Ridder. Ondertussen waren de papa’s op weg met hun MTB van Nijkerk naar Garderen via single tracks. Er werd goed rekening gehouden met de niveauverschillen van de rijders door de 2 begeleiders van De VOEK Ruud van der Veen en Rein Ronda.

Het weerzien op de heuvels was leuk en de kids lieten ons zien hoe je over boomstammen heen moest fietsen. Dit belooft wat voor de najaarseditie van Fiets fit.
De gezamenlijke terugtocht naar Nijkerk ging via mooie bospaadjes bij Koudhoorn en Boeschoten en de daarachter gelegen korte klimmetjes naar de heuvels (12 Apostelen) van Voorthuizen. Na ook die beklommen te hebben gingen we via de single tracks nabij Appel weer op weg naar Nijkerk. Tussendoor werd er regelmatig even gestopt om de papa’s weer op adem te laten komen. Wat een energie hebben die jongens zeg.
Rond 17:00 kwamen we aan bij Moeke om nog even lekker na te praten en te genieten van een welverdiende verfrissing en natuurlijk de beroemde bitterballen.

De foto’s zijn van Arjen Gerritsma en bij te bestellen op zijn site.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen