Mandy van Dusschoten wint “Dag van het aangespannen paard” (video + foto’s)

Alsof het mooie weer zelfs geregisseerd was, ging afgelopen zaterdag rond 9.00 uur de eerste aanspanning van start bij de DAP in Nijkerk georganiseerd door Menclub De Lange Boom, gevolgd door nog 74 aanspanningen.

De tocht startte bij Manege Luxool, ging over prachtige privé-landgoederen die speciaal voor deze gelegenheid opengesteld waren, gevolgd door twee hindernissen in het buitengebied van Nijkerk en drie hindernissen op het terrein van Manege Luxool. Bij de rust werden rijders uitgedaagd met een spel en onderweg werden er letters verzameld voor de oplossing van de gevraagde woordpuzzel, het door niemand geraden woord was een oude ambacht te weten sliksleevisser en beide uitdagingen telden ook mee voor de competitie van deze dag.

Behalve recreatie-rijders deden er ook wedstrijdrijders mee en een opvallend verschijnsel tussen alle aanspanningen was een amazone die te paard de route afgelegd heeft. Deze amazone nam in hindernis 3 de leidsels over van een paard en wagen om vervolgens door de hindernisjury uitgedaagd te worden, haar tijd te verbeteren met haar paard te zadel, dit lukte haar nipt. In de waterbak was nog een hilarisch tafereel toen rijder en groom eerder natte voeten kregen dan hun Haflinger en de Nijkerker Ian van Dasselaar viel op doordat hij met zijn randem-span (drie pony’s achter elkaar) professioneel door de hindernissen stuurde. Dankzij diverse sponsors waren er verschillende prijzen te winnen maar hoofdprijswinnaar van deze dag is Mandy van Dusschoten geworden.

Ely Hackmann maakte deze impressie van toch vooral een ontspannen dag.

Volgend jaar zal de Dag Van Het Aangespannen Paard Nijkerk plaatsvinden op 6 juli 2019!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen