Menners van De Lange Boom Nijkerk verspreiden zich over Nederland

Petra de Graaf met Maranga tijdens Hippiade-ereronde 2017
Petra de Graaf met Maranga tijdens Hippiade-ereronde 2017
Foto:

Ook in de vakantie blijven leden van Menclub De Lange Boom actief in de sport.

Driesum Wouterswoude

Afgelopen vrijdag gingen een vijftal menners met hun grooms richting de Paardendagen in Driesum Wouterswoude (Driezum Wâlterswâld) in Friesland. Dit is een jaarlijks, niet te overtreffen evenement, door de prachtige marathonhindernissen die daar gebouwd worden. Daar waar het normaal gesproken de bedoeling is deze hindernissen zo snel en behendig mogelijk te rijden, werden de menners en hun paarden dit jaar op de proef gesteld doordat er midden in een hindernis gestopt moest worden voor een rood verkeerslicht en er toch echt gewacht moest worden tot het sein op groen stond om geen strafpunten op te lopen! Dit vergt totale controle van de menner over zijn/haar paard, want de paarden weten niet beter dan dat ze vooral gas moeten geven! Bert van den Hater (enkelspan paard) en Gert van den Hoek (tweespan paarden) wisten met hun respectievelijk 3e prijs en 6e prijs alle deelnemende leden van De lange Boom, Gijs Waaijenberg, Ries Brouwer, en Wout Kok te overtreffen.

Haaksbergen

Een ander vijftal menners vertrokken afgelopen zaterdag naar Haaksbergen om te strijden voor het Kampioenschap van Mendistrict Oost waar leden van Menclub De Lange Boom onderdeel van zijn. Op deze wedstrijd wordt bepaald of men naar de Nederlandse Kampioenschappen (Hippiade) op 22 september georganiseerd door de KNHS in Ermelo mag. In Haaksbergen werden kleinere maar zeker ook grotere successen geboekt.

Melanie van de Bunt heeft zich weten te selecteren voor de Hippiade met haar enkelspan pony voor de dressuur klasse L, is met haar tweespan pony’s Kampioen geworden in de dressuur klasse M en reserve-kampioen in de vaardigheid klasse Z.

Kessy de Feber heeft haar tickets voor de Hippiade ook weten te bemachtigen met haar tweespan in de dressuur klasse B en in de vaardigheid klasse L.

Sanne van Harten was met haar enkelspan paard in de vaardigheid klasse L ook goed genoeg om geselecteerd te worden voor de Nederlandse Kampioenschappen en Nijkerkse Petra de Graaf wist met haar 24 jarige tuigpaardmerrie Maranga het kampioenschap voor de vaardigheid in de hoogste klasse ZZ op haar naam te schrijven, waarmee haar deelname aan de Hippiade ook vast staat!

Vanwege het uitzonderlijk warme weer was het nog even spannend of de evenementen door konden gaan echter prima oplossingen van betreffende organisaties plus goed wedstrijd getrainde paarden hebben gemaakt dat beiden evenementen prima doorgang konden vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen