Telstar/De Register Makelaar wint eerste wedstrijd

Foto: nijkerk.nieuws.nl

ENSCHEDE – Na een snelle voorsprong van 0-3 en een ruststand van 5-8, egaliseerde opponent Rigtersbleek de score vlak voor tijd tot 11-11.

Een verschil van twee kwam tot tweemaal toe weer op het scorebord en Telstar bleef aan de goede kant van de score. Eindstand 13-14.

Afgelopen zaterdag stond na een goede en positieve voorbereiding de eerste competitiewedstrijd weer op het programma. Een bekende tegenstander waar de Hoevelakers altijd de nodige moeite mee hebben, vanwege het fysiek en de lengte van de Enschedeërs.

De start was echter voor Telstar. Er werd scherp begonnen en er stond al snel een 0-3 stand op het scorebord. Er was vandaag geen duidelijke topscoorder. Er werd over zeven verschillende schijven gescoord en hoewel er geen twijfel bestaat dat er nog meer gescoord moet worden, stonden de Hoevelakers verdedigend erg sterk. De Enschedeërs hadden de nodige moeite met de ballijndruk en menig aanval is daardoor verstoord en onderbroken.

In de slotfase kwam Rigtersbleek beter in het spel en vergat Telstar de kansen af te maken. Op het beslissende moment werd de rust bewaard, de korf weer gevonden en gingen gezien het gehele wedstrijdbeeld de punten terecht mee naar Hoevelaken.

Komende week wacht voor de gehele selectie de ontmoeting met Victum. Ook dit is een bekende tegenstander, twee weken geleden is er nog tegen geoefend. Toen was er sprake van een ‘valse start’, dus er is wat goed te maken. Aanvang 14.00 uur en 15.30 uur in Hoevelaken, sportpark Middelaar.

bijdrage van Esther Vermeij 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen