Sparta korfbal laat punten liggen

WESTZAAN – In de openingswedstrijd van de competitie ’18-’19 moest Sparta aantreden tegen Roda.

Een bekende ploeg voor de Nijkerkers, vorig jaar wist men in het zaalseizoen tweemaal te winnen van deze ploeg. Waar in Nijkerk het team volledig op de schop is gegaan, is het team uit Westzaan zo goed als intact gebleven. Na een gelijk opgaande wedstrijd, trok de ploeg van Jan-Tonny Visser net aan het kortste eind, eindstand 19-17.

Vroeg in de middag gaven de reserves van Sparta het goede voorbeeld, zij wisten tegen Dindoa uit Ermelo al vroeg in het duel een ruime voorsprong te pakken. Uiteindelijk was deze voorsprong net groot genoeg voor de overwinning, in Ermelo werd het 12-13.

Daarna was het de beurt aan de hoofdmacht. Die begon met een paar wijzigingen in de opstelling.

Sparta wist na 5 minuten direct waar het aan toe was. De thuisploeg startte furieus en schoot met scherp. Al gauw stond er een 4-1 stand op het scorebord. Sparta trok de touwtjes, met name verdedigend, extra aan. Dit resulteerde in meer aanvallen, waar zij goed mee omgingen. Ruststand 11-9.

Na rust ontwikkelde zich een hele leuke en spannende tweede helft. Het was wederom Roda, dat het voortouw nam. Sparta vocht zich terug en met nog iets meer dan 10 minuten op de klok stond er een stand van 16-15 op het scorebord. Met net iets meer geluk dan Sparta, wist Roda de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eindstand 19-17.

Aanstaande zaterdag ontvangt Sparta opnieuw een oude bekende. EKVA uit Almere is de tegenstander om 15.30 uur aan de Nachtegaalsteeg 2.