NSC bekert verder (video)

Zaterdagmiddag speelde Veensche Boys en NSC inhet bekertoernooi tegen elkaar

Het was een jaar of acht geleden,dat ze tegen elkaar gestreden hadden. Dit keer won NSC, dat verder kan bekeren

NSC overklaste de Veenders op alle fronten en de 0-5 is maar een magere afspiegeling van vanmiddag.

NSC nam na 20 minuten de voorsprong toen Cornelisz een mooi steekpass van Jabir over de keeper lobte. NSC kon naar hartelust combineren en Veensche boys kon vaak alleen maar toekijken en een overtreding maken om de aanval eruit te halen. De 0-2 was weer van grote schoonheid toen Grovenstein over links de bal prima voor het doel legde en weer was het Cornelisz die scoorde, nu met het hoofd. NSC verzuimde om de 0-3 te maken voor de rust al had de goal van Cornelisz geteld moeten worden, maar de grensrechter vlagde af voor buitenspel.

Na de rust ging Veensche boys meer het fysiek erin gooien omdat ze het niet meer belopen konden. Dat leidde tot de nodige frustraties en vervelende overtredingen. Veensche boys probeerde NSC te ontregelen. Dat was van korte duur. Na vijf minuten kon Knikker over rechts opstomen en de bal in de verre hoek binnenschieten en de stand naar 0-3 tillen.

Veensche boys probeerde met een extra aanvaller erbij nog wat te forceren, maar het was tegen beter weten in. Elke keer als het de bal had deed het er weinig mee of verloor de bal weer. NSC had een hele makkelijke middag . Van den Brom, die in de spits staat bij Veensche boys heeft weinig bruikbare ballen gehad omdat hij de gehele wedstrijd op het middenveld stond. Dan heb je niks aan zo’n speler, omdat hij in de 16 moet staan en voetballend weinig toevoegt. NSC ging door met goed combinatievoetbal en scoorde weer uit een mooie aanval, nu was Wallet de scorende speler na een identieke goal als de 0-3 in de verre hoek. Met een 0-4 voorsprong was het over en uit in het Veen. De 0-5 van wederom Wallet was weer een aanval uit het boekje, Terlemez speelde zichzelf prachtig vrij en gaf vanaf de achterlijn prima voor. Wallet schoot hem in het dak van het doel. Na deze goal vond NSC het wel best en speelde de wedstrijd goed uit. Een goede generale voor volgende week als de competitie begint thuis tegen Hierden

Hiermee behaald NSC de volgende ronde van het bekertoernooi.