Telstar/Dé RegisterMakelaar heer en meester tegen Victum

Na een indrukwekkende minuut stilte waarbij werd stilgestaan bij het overlijden van Hans van Hoorn (38), werden de koppen nog één keer bij elkaar gestoken en werd de scherpte gezocht.

Telstar was vanaf de eerste seconde de bovenliggende partij en had enkel in het begin en kort na rust wat last van het meescorende Victum uit Houten.

Een week, die gedomineerd werd door het overlijden van oud eerste speler, trainer, bestuurslid maar bovenal vader en man, Hans van Hoorn. Er werd gedurende de week op passende wijze bij stil gestaan en ook de minuut stilte voor de wedstrijd was een bijzonder eerbetoon.

Daarna is het proberen de knop om te zetten, omdat er een wedstrijd gespeeld dient te worden. Dit lukte en een bijna foutloze eerste helft zorgde na een 3-3 tussenstand voor een aangename 10-5 ruststand. Enige puntje van kritiek waren de laatste vier minuten waarin we nog twee goals weggaven. Dit was tevens dé eyeopener voor ons dat Victum zich niet zomaar gewonnen zou geven.

De 2e helft begon wat stroef en het duurde even voordat wij weer tot scoren kwamen. Victum probeerde de rug te rechtten maar kwam eigenlijk geen één keer echt in de buurt van Telstar/ DéRegisterMakelaar. Het kwam nog wel terug van 10-3 naar 10-6 en tot 12-8 bleven ze meescoren. Het slotakkoord was voor Telstar die de laatste 4 doelpunten verzorgden, waardoor een eindstand van 16-8 op het scorebord verscheen.

Complimentjes

Na de wedstrijd werden er door het publiek de nodige complimenten uitgedeeld vanwege het vertoonde spel. Zowel de verdediging als de aanval hadden zich goed voorbereid. De puntspelers van Victum hadden het erg lastig en scoorden uiteindelijk maar twee keer. Aan Telstar/DéRegisterMakelaar zijde waren de doelpunten goed verdeeld. Net als de week ervoor, toen scoorden 7 van de 8 spelers. Ditmaal waren alle acht de spelers doeltreffend, iets wat een wapen kan zijn in het vervolg van de competitie.

Telstar/DéRegisterMakelaar heeft een goede seizoenstart en probeert deze lijn volgende week door te zetten tegen Noviomagum. In Nijmegen zullen zowel het 2e als het 1e hun wedstrijd spelen om respectievelijk 14.00 uur en 15.30 uur.