Sparta korfbal knokt zich terug

Een handje vol publiek vond afgelopen zaterdag zijn weg naar de sportvelden van Sparta Korfbal, enorm stille sportvelden.

Dit had te maken met een verplaatste wedstrijd en veel uitspelende teams. Om 15.30 uur veranderde deze rust op de velden in een, wat uiteindelijk bleek, spannende wedstrijd.

Sparta en EKVA bleven tot het eind aan elkaar gewaagd, de wedstrijd eindigde in 21-21.

Sparta begon scherp aan de wedstrijd, binnen vier minuten stond er een score van 4-1 op het scorebord. EKVA deed iets terug en kwam op 5-5. Vanaf dat moment was het stuivertje wisselen. Daarbij stond EKVA steeds aan de goede kant van de score. Met nog vijf minuten in de eerste helft, wisten de gasten een gaatje van twee punten te slaan. Sparta ging meteen slotakkoord naar het einde van de eerste helft: drie goals in de laatste twee minuten. Goed voor een kopje thee in de rust met de kleinst mogelijke voorsprong. (11-10)

Het tegenovergestelde van de eerste helft vormde zich in de tweede helft, Sparta kwam slap uit de kleedkamer. Het incasseerde in tien minuten tijd, zeven tegentreffers. Daar tegenover maakte zij één goal wat de stand halverwege de tweede helft op 12-17 bracht. Sparta schakelde een tandje bij en wist zich via de dames terug te vechten. (18-18) Sparta trok door en zette met nog twee minuten een 21-19 stand op het scorebord.

Uiteindelijk bleek het niet genoeg voor de overwinning, EKVA wist binnen twee aanvallen tweemaal te scoren en trok de stand gelijk. Beide teams kregen in de laatste aanval nog de kans op de winnende goal, maar het geluk was aan beide kanten niet aanwezig. De scheidsrechter floot af bij een stand van 21-21. Trainer/coach Jan-Tonny Visser na afloop: “Jammer dat we ‘m dan niet over de streep kunnen trekken, maar ik ben tevreden over de veerkracht van deze jonge ploeg.”

Aankomende zaterdag moet Sparta afreizen naar Rijswijk. Daar wacht een onbekende voor de Nijkerkers. Refleks is de tegenstander, om 15.30 uur wordt er gestart op Sportpark Prinses Irene.