NSC begint met winst

Na een stroeve start tegen Hierden, was het bij rust gelijk. Uiteindelijk won de thuisclub op de Burcht

NSC begon wat onwennig en mocht blij zijn dat een goal van Hierden werd afgekeurd wegens hinderlijk buitenspel.

Daarna nam NSC meer het initiatief en kwam na een klein half uur op voorsprong via Peters, die na een prima vrije trap van Grovenstein in de rebound scoorde. NSC had daarna meer afstand moeten nemen, maar de kansen waren niet besteed aan Grovenstein en Cornelisz. Hierden kwam via een lucky maar schitterende goal op 1-1. Een aanval van NSC werd afgeslagen met een overtreding, maar de scheids liet doorgaan. Uit een schot van 25 meter stijf in de kruising werd er gescoord. Het duurde even voor NSC deze goal te boven was. In de laatste minuut werd Fennebeumer met een mooie pass weggestuurd, maar zijn schot ging voorlangs.

In de tweede helft ging NSC te veel mee in het spel van Hierden. Het rommelige spel kwam de wedstrijd niet ten goede vanmiddag. NSC moest de bal veel sneller laten gaan, maar speelde in balbezit te veel en te vaak terug waardoor Hierden steeds weer in positie stond. De beste kans tot een kwartier voor tijd was zelfs voor Hierden, de kopbal werd prima uit het doel getikt door Van Willige. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar vijf minuten voor tijd werd het 2-1 voor NSC. Een mooie aanval tussen Terlemez en Wallet werd door de laatste voor het doel gelegd. Via een speler en keeper ging de bal al 10 centimeter over de doellijn, maar de scheids floot niet voor een goal. Fennebeumer knalde de bal daarna keihard tegen de touwen en maakte de winnende. Een benauwde overwinning vanmiddag tegen een stugge en hard spelend Hierden.