Twee goals in 1 minuut karakteriseren winst Veensche Boys

Veensche Boys maakt TOV binnen één minuut monddood

Veensche Boys heeft in de competitie haar eerste overwinning op zak.

Het werd 3-0 tegen TOV Baarn. De genadeslag werd binnen één minuut toegebracht middels twee goals van Danny Brouwer. De derde goal kwam pas laat in de tweede helft van Stefan Fredriksen die de invalkeeper wist te verschalken met een kanonskogel, nadat de echte keeper van TOV met rood van het veld was gestuurd.

Veensche Boys leek nog wat goed te maken hebben na de eclatante aderlating vorig week tegen eersteklasser NSC. Dat de Blauwe Helden wel degelijk kunnen voetballen bleek tegen TOV Baarn, waarin het een eenheid uitstraalde en alle linies op hoog niveau acteerden.

Tegen een decor van regenbuien was het voor beide teams aanvankelijk aftasten wat men in de kuip had, maar gaandeweg nam Veensche Boys het roer over. Vooral de rechterflank was levensgevaarlijk met een accelererende Tom van Donselaar, die veel voorzetten op maat gaf.

Uit één van die assist werd de 1-0 geboren. Voorhoedespeler Danny Brouwer plukte, zwevende over de grond de bal uit de lucht en deed deze in de touwen belanden. Nog binnen de minuut bemachtigde dezelfde Brouwer de bal, liep door de achterhoede van TOV en scoorde warempel zijn tweede goal. De klap die daarmee werd toegebracht is de Baarnse ploeg eigenlijk niet meer te boven gekomen.

In de tweede helft probeerden ze het nog wel, maar Niels Buijtenhuis en Ivo te Velthuis hielden de gelederen achterin goed gesloten. Om helemaal zeker te zijn van de zege had Nico van den Brom zeker nog een paar keer kunnen scoren, maar de bal kreeg niet het juiste richtingsgevoel. Uiteindelijk belandde de bal alsnog in de goal van de tegenstander. De doelman van TOV beroerde de bal met zijn handen buiten het zestienmetergebied en met rood kon hij vertrekken. Uit de vrije trap die hieruit volgde leek Ivo te Velthuis aanstalten te maken om de vrije trap te nemen, maar het was Stefan Fredriksen die met een kanonskogel het pleit beslechtte (3-0).