Telstar/Dé Registermakelaar zet flitsende seizoenstart door

NIJMEGEN – Afgelopen zaterdag heeft Telstar/Dé Registermakelaar ook Noviomagum aan de zegekar gebonden.

Na een sterke eerste helft waarbij werd gerust met een minimale voorsprong (8-9), hadden de Hoevelakers ook in de tweede helft de rust om de voorsprong te handhaven. Bij een stand van 14-15 werd de wedstrijd afgesloten.

Weer geen invloed

Een groot veld, veel wind en de nodige regen, dat waren de omstandigheden waar beide ploegen het mee moesten doen. Het was even wennen, maar het had geen zichtbare invloed op het spel van beide ploegen. In de eerste helft lag het initiatief bij de Hoevelakense hoofdmacht. Die had het veel minder kansen nodig dan de thuisploeg om tot doelpunten te komen. Met name de dames toonden zich trefzeker. Verdedigend was degelijk verdedigen voldoende om de Nijmegenaren op afstand te houden, aangezien hun vizier niet op scherp stond. Bij een stand van 8-9 zochten beide ploegen de kleedkamers op voor een warme kop thee.

Na rust had Telstar de betere aanvallen en kansen, maar was het Noviomagum dat de stand gelijk trok. Tot 11-11 gingen de ploegen vervolgens gelijk op, maar waren het de Hoevelakers die telkens als eerste scoorden. Dat gebeurde ditmaal ook, maar even hadden de Nijmegenaren geen weerwoord, wat de gelegenheid gaf om een klein gat te slaan. Hier werd gretig gebruik van gemaakt. Bij een stand van 12-14 en een kwartier spelen, stokten de doelpuntenproductie van beide ploegen. De ban werd pas enkele minuten voor tijd gebroken. Telstar scoorde van afstand de 13-15, waarna Noviomagum direct counterde met de 14-15. Met een minuut te spelen werden er echter geen fouten meer gemaakt, waardoor de overwinning een feit was.

Derde winst op rij

Zo wint de equipe van coach Van der Klis ook de derde wedstrijd op rij. Wederom met zeven van de acht spelers op het scoreformulier, wat aangeeft hoe divers de ploeg is. En, omdat mede-koplopers Odik en NKC ’51 elkaar in evenwicht hielden, voert Telstar de ranglijst momenteel alleen aan met de volle buit uit drie wedstrijden. Volgende week wacht echter de pittige uitwedstrijd tegen NKC ’51 en daarmee de volgende uitdaging. Aanvang 15.30 uur in Nijverdal.