Twee podiumplaatsen op Hippiade

Foto:

ERMELO – Opnieuw zorgden leden van Menclub De Lange Boom op het Nederlands Kampioenschap Dressuur en Vaardigheid voor veel succes.

Waar vorig jaar door weersomstandigheden uitgeweken moest worden naar een andere locatie, vond de Hippiade nu weer gewoon bij de KNHS in Ermelo plaats. Ook dit jaar hielp het weer niet mee. Op deze zeer koude en ook nog eens zeer regenachtige zaterdag hebben een paar leden van Menclub De Lange Boom gestreden voor de titel Nederlands Kampioen van hun klasse.

Melanie van de Bunt werd met haar tweespan pony’s Tom en Jim Nederlands Kampioen in de Dressuur Klasse M/Z/ZZ.

Kessy de Feber werd met haar tweespan pony’s Blue en Dave in de Dressuur Klasse B/L 4e en in de Vaardigheid Klasse L, 3e van Nederland.

Het paard Maranga was voor deze Hippiade geselecteerd met twee rijders, Sanne van Harten werd met Maranga 6e in de Vaardigheid Klasse L en Petra de Graaf (foto boven het bericht) werd met Maranga in de Vaardigheid Klasse Z/ZZ, 7e van Nederland.

Hippiade (NK) 2018Maranga, wat een heerlijk wijfie is het toch, met losrijden is het bij haar vooral noodzaak de rust er proberen in te houden, als er dan in de naastgelegen ring een ereronde-muziekje wordt gedraaid dan komt haar tuigpaarden verleden van langer dan 17 (!) jaar geleden weer boven en gaat ze als volleerd tuigpaard door de losrijbak. Topsport voor mij op zo'n moment….. want dan is ze sterk…. maar dan mogen we de ring in en dan staat ze altijd weer te popelen om van start te gaan! Wat heb ik lekker gereden! Maar wat is dat een duur balletje geweest op poort nr. 16, helaas geen barrage en dus geen prijs voor mij, 7e geworden maar dat het opnieuw mogelijk was om weer met Maranga mee te kunnen doen aan de Hippiade en dan ook nog eens in de hoogste klasse, zie ik als de grootste zege op haar leeftijd (24)! Gelukkig voor Maranga mocht ze ook nog een rondje met Sanne, die met één balletje nog net wel in de prijzen is gevallen, alleen erg jammer dat haar naam helemaal niet omgeroepen is, de uitslagen ook niet bekend waren bij het secretariaat en zij dus niet bij de prijsuitreiking geweest is!

Geplaatst door Petra de Graaf op Zaterdag 22 september 2018

Kalender

Met deze wedstrijd is het buitenseizoen weer afgesloten en gaat men zich weer richten op het indoor-seizoen, onderstaand de eerste activiteiten georganiseerd door Menclub De Lange Boom voor het binnenseizoen:
Zaterdag 13 oktober: Dressuur en Vaardigheid
Donderdag 1 november t/m zaterdag 3 november: Menindoor Nijkerk
Alle wedstrijden zijn vrij toegankelijk voor publiek!

Bijdrage van: Petra de Graaf 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen