Sparta kan geen potten breken tegen Synergo

UTRECHT – In een gewijzigde opstelling begon Sparta aan de wedstrijd tegen Synergo,

Sparta kwam in de eerste helft moeilijk tot scoren, bij Synergo waren de spitsen loepzuiver en zodoende werd het voor hun een eenvoudige middag. Einduitslag 25-18.

De eerste aanval van de Spartanen leverde direct een doelpunt op en Sparta had het verdedigend aardig onder controle. Dat leek een voorbode voor de wedstrijd. Niets was minder waar. Synergo nam de touwtjes in handen en wist de wedstrijd in de eerste helft al te beslissen. Met een ruststand van 12-6 werd de kleedkamer opgezocht zou je denken, niet in Utrecht. Door de bouw van een nieuwe sporthal, lag alles op z’n gat. Net als het kunstgras. Het leek erop of hier een stel olifanten op hadden staan springen. Gelukkig voor beide ploegen, bleef iedereen ongedeerd.

De tweede helft gaf een ander beeld dan de eerste helft, Sparta wist hierin 12 keer te scoren, tegenover 13 van Synergo. In deze helft liet Sparta zien dat ze echt wel kunnen korfballen. Wanneer zij twee van zulke goede helften laten zien, is het zeker mogelijk om het iedereen uit de poule lastig te maken. Na de wedstrijd mochten de reserves van Sparta ook het knollenveld betreden. Sparta 2ij liet Synergo 2 kansloos en won met 10-15. Volgende week komt oud-bekende Nova op bezoek in Nijkerk.