Sparta korfbal speelt goed, maar niet goed genoeg

Sparta speelt goed, maar kan het Nova niet lastig genoeg maken

Het trouwe thuispubliek wist zaterdag de weg naar sportpark Luxool goed te vinden. Beide selectieteams speelden op deze zonovergoten dag thuis tegen Nova. Het voorprogramma was voor de reserveteams. Na twee keer ruim voor te hebben gestaan, trok Sparta 2 pas in de slotfase de wedstrijd naar zich toe. Sparta 1 kwam knap terug na een grote achterstand, maar wist het Nova niet lastig genoeg te maken, uitslag 22-26.

In de beginfase van de wedstrijd was het Nova wat de klok sloeg. Binnen enkele minuten stond er een stand van 0-5 op het scorebord. Trainer Jan-Tonny Visser moest al vroeg naar zijn eerste time-out grijpen. Sparta herpakte zich. Onder leiding van een scherpe Anne Mulder, wisten zij zich terug te knokken. Toch was het Nova met het slotakkoord eerste helft en zodoende stond er een ruststand van 11-15 op het scorebord.

De tweede helft ging op dezelfde voet verder, Nova kon eenvoudig de korf vinden en het was aan Sparta de taak om het gat niet groter te laten worden. Dat gat schommelde tussen de 4 en 5 doelpunten in het voordeel van de gasten. Tot het moment dat Sparta profiteerde van enkele doelpuntloze aanvallen van Nova. De Spartanen straften dit keurig af en wisten het gat naar twee te verkleinen.

In de tweede helft was het opnieuw Anne Mulder, die haar ploeg in de race hield. Vooral haar actie naar binnen was voor haar directe tegenstander een plaag. Bij een stand van 20-22 herpakte Nova zich, Sparta had veel energie geleverd in de inhaalrace en moest zijn meerdere erkennen in de slotfase. Nova liep uit en noteerde een einduitslag van 22-26.

Sparta heeft haar huid duur verkocht. Dit biedt perspectief voor het vervolg van de competitie. Volgende week zal Sparta moeten aantreden in Leiden tegen Sporting Trigon. Dat wil maar één ding: kampioen worden. Tot nu toe zijn zij ongeslagen en dus goed op weg. Sparta zal de goede lijn van afgelopen zaterdag doorzetten en kijken wat er te halen valt.