Deroue opnieuw in team Motosport Kawasaki

De talentvolle coureur uit Nijkerkerveen tekende onlangs een volgend contract met het Belgische team om in het WK Supersport 300 uit te komen. Dat zal opnieuw gebeuren met de Kawasaki Ninja 400. Die motor bleek het afgelopen seizoen het sterkste wapen te zijn in dit wereldkampioenschap. De eerste drie coureurs in de eindstand reden op namelijk een Ninja 400.

Alles op alles

Voor MotoPort Kawasaki en Deroue is er slechts één missie voor 2019, en dat is wereldkampioen worden. Afgelopen seizoen waren ze heel dichtbij de titel, maar in de laatste wedstrijd ging het mis. Hierdoor zag Deroue zijn jongensdroom niet vervuld worden, maar de Nederlander blijft enorm strijdbaar. Met een contractverlenging op zak gaat hij wederom alles op alles zetten om wereldkampioen in de Supersport 300 te worden. De andere rijder binnen het team is ook al bekend, want dat is Robert Schotman. De Dordtse coureur kende een moeizaam seizoen door een zeer zware blessure aan zijn heup.

Scott Deroue: “Uiteraard ben ik erg blij dat ik in zo’n vroeg stadium mijn handtekening onder een contract kan zetten. Zeker als dat gebeurt bij mijn huidige team, waar ik al twee succesvolle jaren mee heb beleefd. Alleen de ‘big prize’ mist nog, de wereldtitel. Na een zure ontknoping van dit seizoen gaan we er alles aan doen om ook volgend jaar weer competitief te zijn in deze klasse. We hebben in het verleden al laten zien dat het voor ons mogelijk is om dat doel voor elkaar te krijgen. Nu is het hopen dat alles op de juiste plek valt in 2019.

article
116677
De samenwerking tussen Scott Deroue (22) en MotoPort Kawasaki gaat zijn derde jaar in. De
2018-10-11T13:40:51+00:00