Surf Dames 1 verdeelt de punten

De afgelopen weken is het eerste damesteam uit Hoevelaken weer hard aan het werk geweest om de sterke competitiestart door te zetten.

Dit ging echter niet zonder slag of stoot.

Met het eerste verlies nog vers in het geheugen waren de dames van Surf uiteraard extra gebrand om dit recht te zetten tijdens de afgelopen wedstrijd in Voorthuizen. Het beloofde een zware wedstrijd te worden aangezien het team van SDS de punten ook goed kon gebruiken.

Was het spannend? Jazeker. Was dit nodig? Misschien niet.

Het voor u vast wel bekende gezegde ‘samen spelen, samen delen’ werd door de dames afgelopen week iets te serieus genomen. SDS begon een stuk scherper aan de wedstrijd waardoor de Hoevelakers al snel tegen een 11-0 achterstand aankeken. Met een verlies van 25-20 kwam een inhaalrace helaas te laat maar gaf wel vertrouwen voor de tweede set.

De dames van Surf waren dus eindelijk wakker en met harde klappen aan de buitenkant en sterk verdedigend spel hadden de dames van SDS geen antwoord op het volleybalgeweld. Zowel de tweede set (25-22) als de derde set (25-23) mocht Surf op haar naam schrijven. De vierde set gebeurde er echter iets merkwaardigs.

Surf was vanaf het begin gebrand om de wedstrijd binnen te halen en wist de hele set op voorsprong te blijven. Tot er bij 22-18 in het voordeel van de Hoevelakers een time-out werd genomen aan de kant van SDS. Wat daar besproken is blijft tot op de dag van vandaag een raadsel maar het heeft wel gewerkt. Surf gaf de set met 25-23 uit handen.

SDS wist dus een vijfde en beslissende set af te dwingen. Toch wel een beetje aangeslagen begon Surf aan deze laatste set en keer ook al snel tegen een 9-4 achterstand aan. Gelukkig wisten de dames van Surf zich tijdig te herpakken. Met degelijk volleybal en een hoge service druk van Saffira van den Berg (die overigens de hele wedstrijd al uitblonk op aanvallend en serverend gebied) wist Surf de winst naar zich toe te trekken. De punten werden dus verdeeld, maar wel in het voordeel van Surf.