Veensche Boys laat punten liggen

Met hangen en wurgen heeft Veensche Boys één punt in Nijkerkerveen weten te houden tegen Lopik.

Het werd 1-1 en daarmee hebben de Blauwe Helden voor het eerst in de competitie punten gemorst. Het is ook gelijk mede koploper af.

Het eerste kwartier ging nog crescendo met de ploeg uit Nijkerkerveen. Door Lopik stevig met de rug tegen de muur te drukken ontstonden diverse gevaarlijke kansen en leek het beslechten van Lopik slechts een kwestie van luttele momenten te zijn. Veensche Boys kwam inderdaad snel op voorsprong.

Via Danny Brouwer belandde de bal in de rebound bij Menno van der Woude en die kon in minuut acht eenvoudig intikken. Het leek de voorbode voor een doelpuntenfestijn. Niets was minder waar. Lopik begon de regie van het spel over te nemen en kwam soms gevaarlijk dicht bij de goal van Veensche Boys. Na een half uur had dit succes en belandde de bal na een misvatting van doelman Wessel Kroon in een boogje in de goal. Doelpuntenmaker was Jonathan Werrie. Dit gaf Lopik zelfvertrouwen en het smaakte naar meer. De druk werd flink opgevoerd, maar goals vielen er in de eerste helft niet meer.

Na rust werden Niels Buijtenhuis en Gerard Kroonenberg ingebracht, maar daarvoor werd wel Menno van der Woude geslachtofferd en daarmee leek de aanvalsgolf aan de linkerzijde geëlimineerd. In plaats daarvan kwam de druk vanuit het centrum. Zo kopte Edwin van der Molen drie keer over of tegen een verdediger op de doellijn. Ook schoten van Danny Brouwer, Ivo te Velthuis en Stefan Fredriksen brachten geen soelaas.

Sterker, in de slotfase had Lopik zelfs met de winst vandoor kunnen gaan, maar doelman Wessel Kroon hield met enig geluk het doelgebied leeg. Veensche Boys speelt volgende week de knaller tegen koploper Delta Sports.