WWV verslaat Flevo h1 met duidelijke cijfers

WINTERSWIJK – Tegenstander WWV had in de huidige competitie alleen nog maar uit en thuis tegen Triton Putten gespeeld. En daarbij twee keer gewonnen. Vooraf wist men weinig van deze ploeg, alleen dat ze bovenin mee gaan draaien.

Coach Hayo-Patrick Angerman had ook nog problemen met een aantal geblesseerde Flevospelers. Hij loste dit op door jeugdspelers Piet Heimen Bokkers en Patrick Zwart mee te nemen. Daarnaast viel Richard Deuzeman in op doel en ook Remy Haverlag ging mee om de aanval te versterken.

Beide teams waren in het begin redelijk aan elkaar gewaagd. Flevo kon de thuisploeg prima tegenstand geven. Tot de laatste anderhalve minuut van de eerste periode. De Nijkerkers maakten een paar fouten in de verdediging en kregen drie doelpunten om de oren.

Tijdens de rust werd Flevo goed toegesproken door de coach waardoor er scherper gespeeld werd. De wedstrijd ging gelijk op. Voor Flevo scoorde Thomas Tuenter de eerste goal. De thuisploeg liep wel verder uit naar 5-1.

In de derde periode kreeg Flevo een man-meer situatie mee. De coach pakte een time-out om de aanval goed af te stemmen. Dit resulteerde in een score door Ruben van den Bor. De thuisploeg wist ook een overtalsituatie te benutten. Opnieuw was het Thomas Tuenter, die scoorde voor Flevo op de midvoor positie. De thuisploeg scoorde deze periode drie keer.

In de laatste periode viel Flevo terug door vermoeidheid. Het gemis van enkele spelers brak op. De thuisploeg wist wel ongeveer iedere kans te scoren en liep zo eenvoudig uit. De eindstand werd 13-5 voor de thuisploeg.

De volgende wedstrijd voor Flevo op zaterdag 27 oktober, dan wordt er om 21.00 uur gespeeld tegen de Houtrib uit Lelystad in het Jaap van der Krolbad.