Hoevelaken doet goede zaken tegen AGOVV

De hoofdmacht van sc Hoevelaken heeft zaterdag op een geweldige manier revanche genomen op de teleurstellende confrontatie van vorige week tegen asc Nieuwland.

Zowel qua resultaat, als qua publiek vermaak. Op het eigen Kleinhoven werd de eerste confrontatie ooit met AGOVV met 3-2 gewonnen. Beide manschappen schotelden het aanwezige publiek, dat voornamelijk uit Hoevelakers bestond, een open wedstrijd voor met een uitstekende eerste helft voor Hoevelaken, gevaarlijk counters van de ploeg uit Apeldoorn, een wisselend scoreverloop na twee kantelmomenten en een paar billenknijpers in de slotfase, waarin aan de kant van Hoevelaken de nodige kruisjes werden geslagen. Kortom, een wedstrijd die tot het eind toe boeiend was.

Hoewel AGOVV een compleet open blad voor Hoevelaken was, omdat beide ploegen nog geen geschiedenis met elkaar hadden, had enig spionagewerk toch de nodige informatie voor het kamp Oussoren opgeleverd. Hoevelaken wist, dat het een ploeg zou ontmoeten die de razendsnelle counter tot kunst had verheven en die informatie klopte bijna tot in het detail. De Hoevelakense defensie, met een uitstekende Ewoud van de Brug aan het hoofd, had handen en voeten nodig, om de Apeldoornse ‘geheel onthouders’ de toegang tot de poort naar doelman Sjoerd Kloppenburg te ontzeggen.

De gastheren werden daarbij wel geholpen door een vroege treffer, die na een aantal goede aanvallen al na acht minuten door Joeri van den Hoeven werd gemaakt. De lange aanvaller profiteerde van het feit, dat Michel van de Bunt bij een poging om van afstand te knallen de bal verkeerd raakte, waardoor die voor de voeten van de doelpuntenmaker kwam. Onverwacht stond die oog in oog met de doelman van AGOVV, om vervolgens koelbloedig te blijven en de bal in het doel te schuiven.

Met deze treffer hielden de aanvalsdriften niet op. Verantwoordelijk daarvoor was centrale verdediger Simon de Boer, die de lange bal blijkbaar in de uitverkoop had, want met grote regelmaat wist hij met zijn splijtende passes de flankspelers Patrick Kloppenburg en Edwin Duijst te bereiken. Die stoven dan naar voren, om gevaar te stichten in het strafschopgebied van AGOVV. Helaas was de voortzetting niet altijd voldoende, zodat een verruiming van de score, die er zeker inzat, niet tot stand kwam. Tussendoor moesten de Hoevelakense verdedigers dan weer de behendige hazen van AGOVV afstoppen, wat met twee gele kaarten, waarvan één overdreven gegeven, goed lukte.

Tevredenheid alom bij alles wat Hoevelaken was. Zowel de voorsprong bij rust tegen een gevaarlijke tegenstander, alsmede het getoonde plezier en het spel dat op de mat werd gelegd gaven hoop voor de volgende drie kwartier.

Met Daniël Bezembinder op de plaats van de aan zijn lies gekwetste Edwin Duijst ging Hoevelaken ook na rust de confrontatie aan met AGOVV. Niet meer zo dominant als in de eerste doorgang, maar zeker kansrijk. Via Daniël Bezembinder creëerde Hoevelaken al snel een aantal mogelijkheden, maar omdat de mannen op de flanken niet meer zo konden worden bereikt als in de eerste helft, viel Hoevelaken wat terug en kon AGOVV het heft in handen nemen. Dat deed het succesvol en al na zes minuten stond de gelijkmaker op het bord na een schuiver van afstand. Twintig minuten later leek de wedstrijd helemaal te zijn gekanteld, toen de ploeg uit Apeldoorn zelfs op voorsprong kwam. Na een aanval over links kon in het centrum van de Hoevelakense defensie de bal vrij worden binnen gewerkt.

Hoevelaken ging niet bij de pakken neerzitten en toonde mentale veerkracht. In de 76e minuut kreeg Michel van de Bunt een buitenkansje bij een vrije trap op een meter of twintig van het doel. Met een fraaie curve vanuit zijn linker voet liet hij de doelman van AGOVV kansloos en bracht hij de score weer op gelijke hoogte. Daarna was het ‘erop en erover’ voor Hoevelaken, want vier minuten later gaf Patrick Kloppenburg vanaf de linkerkant weer één van zijn gevaarlijke voorzetten, waarbij Daniël Bezembinder bewust over de bal heenstapte en zo Robin Elverding achterin vrij voor de goal kreeg, die zichzelf tot matchwinnaar bekroonde. In de slotfase had de 4-2 voor Hoevelaken nog tot de mogelijkheden behoord, maar mocht Hoevelaken aan de andere blij zijn, dat voor de ogen van doelman Sjoerd Kloppenburg het vizier van de gasten niet meer op scherp stond. Bij twee momenten waarbij de 3-3 op de Apeldoornse schoen zat werd de bal hoog over geschoten en kon Hoevelaken opgelucht adem halen.