Nijkerkse volleybaldames boeken ruime winst

ELST – Na de 4-0 winst op Scylla vorige week, stond er voor N.V.C. D1 afgelopen zaterdag 20 weer een wedstrijd op het programma tegen een lager geplaatste tegenstander, namelijk Gemini D4.

In een wedstrijd waarbij het de Nijkerkse dames in de eerste set nog knap lastig werd gemaakt, was N.V.C. uiteindelijk overduidelijk de sterkste. Het werd 4-0 (26-28, 4-25, 12-25, 22-25).

Met 12 dames reisde N.V.C. 1 af naar Elst (GLD). Onder deze 12 waren ook de nog geblesseerde spelverdeelster Maureen Boersema en middenspeelster Rozemarijn Kuijvenhoven.

In een koude hal begon coach Jeroen Groeneveld met de volgende zeven speelsters: Noa Buitink als spelverdeelster, Simone van Haren als diagonaal, aanvoerster Els Hermeler en Irene van den Berg als passer/lopers, Alied Smit en Leander van Voorthuizen op het midden en als libero Lilian Staal.

Zoals de N.V.C. volleybalsters vaker tegenkomen, is ook Gemini een team met veel ervaren speelsters, dat niet onderschat mag worden. Zo bleek ook in de eerste set, waar Gemini een hoog tempo speelde. De spelverdeelster wist het de Nijkerkse blokkering lastig te maken, door het spel goed te verdelen. Hierdoor ging de strijd lang gelijk op en namen beide teams wisselend de leiding. N.V.C kwam als eerste op setpoint, maar kon dat niet verzilveren. Vervolgens kwam Gemini op 26-25. Uiteindelijk sleepte N.V.C. via de fel spelende Irene van den Berg de eerste set binnen, met het kleinst mogelijke verschil: 26-28.

Gemini eindigde de eerste set met een kleine blessure van één van de speelsters. Daardoor leek het in de tweede set van slag.. Er werd de Nijkerksen meegegeven om met meer energie te starten en uit de startblokken te vliegen. Dat gebeurde. N.V.C. nam nam al snel een 1-10 voorsprong op de service van Els Hermeler. Bij een verdedigende actie viel de spelverdeelster van Gemini met een rugblessure geblesseerd uit. N.V.C. denderde vrolijk verder op wederom een sterke serviceserie, ditmaal van Simone. Gemini had niets in te brengen en moest de set aan N.V.C. laten met 4-25.

In set drie verving Marieke den Breejen Els Hermeler. Zij zorgde voor nieuwe energie in het veld, zowel aan het net als in het achterveld. N.V.C. nam weer vroeg de leiding, scoorde veelvuldig, dikwijls met aces. Hanna Tingen kwam aan het einde van de set voor Irene van den Berg en ook zij maakte en goede invalbeurt. De set ging met 12-25 naar N.V.C.

Rhodé Groeneveld kwam in set vier binnen de lijnen als diagonaal. Mede door goed verdelend werk van spelverdeelster Noa Buitink, scoorden de blauwe vrouwen weer veel. Gemini had intussen een zwakte gevonden in de Nijkerkse verdediging en kroop daardoor weer dichterbij. Hermeler scoorde uiteindelijk toch het matchpoint op 24-22.

Hiermee boekt N.V.C. D1 weer een mooie overwinning met goed volleybal en sterke invalbeurten van alle wissels. Aanstaande vrijdag 26 oktober staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, dit keer in Tiel tegen TiVoC D1.