Surf H1 wint bloedstollende wedstrijd

Foto:

ZEEWOLDE – Het mannelijke deel van het SURF-vlaggenschip was afgelopen vrijdag op bezoek bij het tweede team van Zeewolde.

Vooraf was er een hoop Stoere-Mannen-praat: ‘We gaan ze onder de 40 punten houden. Binnen een uur zitten we weer aan de limonade!’

Hoe anders pakte het uit! Zeewolde was niet van plan zijn huid voor weinig in de vitrine te zetten. Maar helaas voor Zeewolde bleek hun inspanning Sisyfusarbeid te zijn, aangezien Surf alle vijf de punten mee naar huis nam.

Veenendaal nam de coaching van Middelkamp over en zette Meijer, Nijenbrinks, Van de Brug, andere Veenendaal, Renia en Piekema in het veld. Normaal gesproken een zestal, dat de tegenstander compleet zoek zou moeten spelen. Maar het ging toch anders. Surf begon erg slordig en maakte de punten niet af. Foute passes, domme services en zelfs opstellingsfouten zorgden ervoor, dat Zeewolde bloed rook. Uiteindelijk had Veenendaal 2 time-outs en een ijzersterk serverende Van de Brug nodig om de overwinning met 25-20 uit het vuur te slepen.

Nog niet eerder dit seizoen was een tegenstander zo ver gekomen. Dus zat de schrik er goed in. Met knikkende knietjes betraden de Surf-mannen weer het veld. Surf was geen schim meer van de mannen vóór de wedstrijd, maar dat was eigenlijk voor het publiek heel leuk! Eindelijk eens een échte wedstrijd, waarin Surf 2 tegenstanders moest bestrijden. Aan de ene kant Zeewolde, dat in de flow zat en erg leuk spel liet zien. Aan de andere Surf zélf, dat grossierde in concentratiefouten. De tweede set werd uiteindelijk op karakter maar nipt gewonnen met 25-23.

Meijer mocht op zijn lauweren gaan rusten en multi-talent Kas verving hem. Dat kostte kort wat aanpassingstijd waardoor Surf snel met 8-5 achterstond. Nijenbrinks serveerde echter snoeihard en dat in combinatie met een ijzersterke blokkering van Piekema, stond al snel de 8-10 op het scorebord. Uiteindelijk is Surf niet meer écht in gevaar geweest. In de vierde set werd Heren 2 speler Van der Stelt nog in het veld gebracht. Die wissel zorgde ervoor, dat alle moed uit Zeewolde wegebde. Met een killing-block werden de 5 punten toch nog binnen gehaald.

Spannend, maar ook wel weer goed dat de Surf-mannen nu hebben geleerd om altijd scherp en alert te blijven!

bijdrage van Alexander Gijsen

Reacties

article
117575
ZEEWOLDE – Het mannelijke deel van het SURF-vlaggenschip was afgelopen vrijdag op bezoek bij het
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/117575/surf-h1-wint-bloedstollende-wedstrijd/
2018-10-30T15:56:24+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/10/30155609/2018-10-30-surf-h-1Gerben_Passt.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Hoevelaken, Sport