Sparta Nijkerk VR1 laten punt liggen

sdr
sdr

Na 5 overwinningen op rij is Sparta Nijkerk Vrouwen 1 zaterdag tegen het eerste puntverlies opgelopen.

In de thuiswedstrijd tegen Zelos VR1 kwam het, ondanks een overwicht, niet verder dan 2-2.

Leeuwin van de Week Roos Oevering zette de wedstrijd in gang door de aftrap te nemen. Zelos begon fel en zat er kort bovenop. Sparta Nijkerk had wat moeite om in haar spel te komen. Het kwam in de 16e minuut wel op voorsprong, toen Elouise van Essen zich vrij draaide en goed binnen schoot. In de voorgaande wedstrijden was een voorsprong voldoende om de overwinning binnen te halen, maar dit keer liep het anders. Een slordige 10 minuten leverde 2 tegentreffers op. In de 21e minuut werd een voorzet vanaf links slecht bij de 2e paal verdedigd en kon ongehinderd kon worden ingetikt. In de 31e minuut kon een corner vanaf rechts – opnieuw ongehinderd – worden binnen gekopt. Rust 1-2.

Voor het eerst dit seizoen keek Sparta Nijkerk tegen een achterstand aan. De reactie hierop was echter goed. Het kwam fel de kleedkamer uit en beloonde zichzelf al snel met de gelijkmaker; Christianne van Bloemendaal schoot in minuut 52 een rebound lekker binnen. De Spartanen waren echter niet tevreden met een gelijkspel en gingen nadrukkelijk op jacht naar meer. Met het inbrengen van Nina Veenstra van de MO17-1 kwam er meer dreiging op de rechtervleugel en na lang blessureleed mocht ook Elvira Dokter haar eerste minuten weer maken bij de oranje leeuwinnen.

Bij vlagen liet Sparta Nijkerk zien hoe goed het kan voetballen als het de combinatie zoekt. Helaas was dit niet voldoende om de 3 punten op de Ebbenhorst te houden. De bal wilde er niet in, ondanks een open schotkans op 5 meter van het doel en een zestal corners. Zelos kwam er maar sporadisch uit en wist in de tweede helft geen kans meer te creƫren. Het was blij met de 2-2, in tegenstelling tot Sparta Nijkerk. Dat het na 6 wedstrijden een keer een tegendoelpunt zou krijgen was natuurlijk niet gek, maar wel jammer dat dit meteen puntverlies opleverde.