Menindoor spektakel alweer voorbij (video)

Veel menners uit Nederland, België en Duitsland, kijken uit naar het hoogtepunt van het jaar, de Menindoor Nijkerk.

Toen dan ook de inschrijfdatum op 1 september jl aanbrak, ontketende dat een gekte van jewelste, waardoor er dat zelfde weekend al 200 inschrijvingen binnen waren. Dit enthousiasme van menners, de tomeloze inzet van vele vrijwilligers van Menclub De Lange Boom en de overvolle tribunes met overenthousiast publiek hebben gemaakt dat de Menindoor Nijkerk opnieuw een en al spektakel  is geworden.

Drie dagen lang werd er in twee basisparcoursen per rubriek gestreden voor die felbegeerde finaleticket. Het leverde 46 finalisten op, die gezorgd hebben voor een zinderende finale. In die finale werd gestart met “een schone lei”.

De tien finalisten van de rubriek Enkelspan Pony mochten het spits afbijten, Nijkerker Cor van den Brink die in het dagklassement nog 6e stond wist zich in de finale op te werken naar een mooie 4e plaats. Daar waar over het dagklassement, Larissa Reints nog aan kop stond, moest zij in de finale deze plek afstaan aan Demi van den Brink die zich na “het alles of niets” moment overtuigend Kampioen Enkelspan Pony mag noemen van de Menindoor Nijkerk.

De rubriek Enkelspan Paard leverde ook tien finalisten op, Elsbeth Broekhuis uit Nijkerk wist tijdens deze thuiswedstrijd zich te plaatsen op een 6e plek en over het dagklassement stond Jaap de Vries nog bovenaan echter Anniek Schuiling die aanvankelijk op de derde plaats stond stuurde zo strak door de hindernissen en wist op de lange lijnen zoveel snelheid te pakken dat zij Kampioen Enkelspan Paard van de Menindoor Nijkerk is geworden.

Bij de Tweespan Paarden rubriek was de plaatselijk favoriet Gert van den Hoek één van de zes finalisten. Van den Hoek heeft alles gegeven tijdens deze finale, maar deze thuiswedstrijd leverde teveel spanning op om zijn 6e plaats in het dagklassement te verbeteren. Hij werd ook in de finale 6e. Kampioen van de rubriek Tweespan Paarden is Kees Rommens geworden!

Dit jaar was er een grote Tandem Pony’s rubriek. Voor deze zich in de moeilijkste graad van het mennen te noemen rubriek mochten vijf finalisten strijden voor die felbegeerde Kampioenstitel van Nijkerk. Deze rubriek had een nieuwe deelnemer. Nick van der Sypt uit België deed voor de allereerste keer mee en tot zijn groot genoegen wist hij zich te plaatsen voor de finale voor deze, volgens zijn zeggen, “allermooiste wedstrijd ooit!”, Hij eindigde als vierde. Ook in deze Tandemrubriek was er één grote plaatselijke favoriet: Ian van Dasselaar. Hij zag kans – onder het gejuich van een uitzinnig publiek – naar de Kampioenstitel te rijden.

In de Tweespan Pony’s rubriek waren er ook 10 finalisten geselecteerd, lid van de organiserende Menclub De Lange Boom. Nijkerkse Ariena Kleijer wist zich met een nieuwe pony in haar span, te plaatsen op een mooie 9e plek. Eline Geurs wist met volle overtuiging met haar mini-shetlanders zich bijna twee hele seconden los te rijden van al die andere “grotere” deelnemers waardoor zij zich opnieuw Kampioen Tweespan Pony van de Menindoor Nijkerk mag noemen.

Als laatste rubriek tijdens deze finale waren de Vierspan Pony’s aan de beurt. Vijf finalisten streden om de eer. Menclub de Lange Boom-lid Hendrik Jan Beekhuiszen en zijn grooms hebben er alles voor gegeven. Het leverde hem een 4e plek op. Daar waar Gerco van Tuijl tijdens de Menindoor van 2017 nog een 3e plaats wist te bemachtigen, stuurde hij zo mooi en waren zijn pony’s hem zo goed ter wille, dat hij oppermachtig bleek te zijn en met de Kampioenstitel 2018 voor de rubriek Vierspan Pony’s aan de haal is gegaan!

Al met al drie dagen topsport. dat kunstje wordt volgend jaar herhaald van 31 oktober tot en met 2 november.

bijdrage van Petra de Graaf, Gerrit Steen en Arjen Gerritsma. Veel meer foto’s van Arjen Gerritsma vind je op zijn fotosite.

Reacties

gallery
117894
Veel menners uit Nederland, België en Duitsland, kijken uit naar het hoogtepunt van het jaar,
https://nijkerk.nieuws.nl/sport/117894/zonder-titel-94/
2018-11-04T02:48:22+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/237/2018/11/04024711/2018-11-03-menindoor.jpg
nijkerk nijkerkerveen hoevelaken
Sport