Flevo heren door winst in middenmoot

HARDENBERG – Na de nederlaag van vorige week waren de heren van het eerste van Flevo gebrand om 3 punten te pakken tegen de Grunte.

Voorafgaand aan deze wedstrijd stonden de heren van de Grunte voor met 1 punt op het jonge team van Flevo. Keeper Tim van Dijkhuizen was voldoende hersteld om weer het doel te verdedigen.

De mannen gingen gelijk goed van start door bij het opzwemmen de bal te veroveren. Na een paar mislukte aanvallen opende Thomas Tuenter de score door een prima goal. De Grunte wist binnen de minuut terug te komen naar een 1 – 1 gelijkspel maar een goal van Matthijs Jut zette de Nijkerkers weer op  voorsprong. Die werd echter in de laatste minuut van het eerste kwart door de tegenstander teniet gedaan: 2 – 2.

De tweede periode verliep langzaam en pas in de laatste twee minuten van het tweede part werd er gescoord. Jelle Wiersma zorgde hier voor de 2 – 3 voorsprong en Ruben van den Bor zette de 2 – 4 op de teller.

In de derde periode wisten de heren van de Grunte  terug te komen naar 3 – 4. Na een goed doelpunt van Sietse Visscher liep de ploeg uit Nijkerk echter opnieuw uit naar een 3 – 5 voorsprong.

Bij aanvang van het vierde kwart van de wedstrijd wisten de heren van Flevo dat winst nu binnen handbereik was. Binnen de eerste minuut van het vierde kwart tilde Jelle Wiersma de heren van Flevo naar 3 – 6 voorsprong. Minder dan een minuut later deed Ruben van den Bor daar nog een schepje bovenop: 3 – 7. Grunte scoorde ook nog een keer. Twee minuten voor tijd zette coach Hayo-Patrick Angerman in een time-out de Nijkerkers nog op een goede positie. Dit werkte goed. Jelle Wiersma maakte de goal die de Nijkerkers verder op voorsprong zette van 4-8, de einduitslag

Door deze overwinning klimt Flevo hoger in de middenmoot en komen zo op de 9e plaats. Op zaterdag 10 november mogen de heren van Flevo H1 het opnemen tegen de nummer 7, DWV uit Doesburg. Aanvang is om 20.15 uur in het Jaap van der Krolbad.