Therese Klompenhouwer niet zo maar Nederlands kampioen

Foto:

OOSTERHOUT – Het getal 11 speelt namelijk een grappige rol: Thérèse Klompenhouwer wint op 11-11 haar 11e nationale titel.

Dit keer ging het om de het Nederlands kampioenschap Driebanden. In Poule A bleek ze al de sterkste, ze won er zaterdag alle partijen. In de finale versloeg ze Joke Breur (65 jaar). Dat deed ze met 30-10, met twee vingers in de neus. ,,Ik heb gepiekt op de dag dat het moest”, zei Klompenhouwer, die met deze broze tegenstand na afloop niet op een wolk van geluk leefde.

Het Nederlands kampioenschap is een gevecht, of eigenlijk een demonstratie van één tegen allen. Karina Jetten, Gerrie Geelen, Monique Wilkoswki zijn zo maar wat namen van op voorhand aangekondigde rivalen van Therese Klompenhouwer. Tien, twintig jaar lang al. Maar zoals in elk kampioenschap werden ze weer keurig naar het tweede plan gestuurd door de dame die torenhoog op de troon van het vrouwenbiljarten zit. Dat is geen schande, dat is de realiteit.

 

Halve finales

Therese Klompenhouwer-Andrea Hofman 30-11 in 21 (series 6/3)
Joke Breur-Mirjam Pruim-Emmens 30-28 in 52 (series 3/2

Finale

Therese Klompenhouwer-Joke Breur 30-10 in 29 (1.034-0.344 (series 4/2).

bron: Frits Bakker op Kozoom

Zondagavond nog vliegt ze  naar de wereldbekerwedstrijden in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Daar speelt ze woensdag om half één plaatselijke tijd haar eerste wedstrijd

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen